Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade

Zlatna dionica Atlantic grupi, Janafu nagrada za najviši rast

Ministar Đuro Popijač dodijeljuje nagradu Emilu Tedeschiju
Sanjin Struić/PIXSELL
18.12.2010.
u 14:41

Ponosan sam što su strategiju, transparentnost i smjer Atlantica prihvatila tržišta kapitala i javnost, ali i nesretan jer u RH vlada loše i nerealno okruženje, kazao je E. Tedeschi

Hrvatska se nalazi u teškoj situaciji, s unutarnjom krizom upravljanja na svim razinama, koju je potrebno promijeniti. Bez kvalitetnog menadžmenta, ne samo u javnoj i državnoj upravi nego i na lokalnoj razini, u ustanovama i bilo kojim drugim poduzećima, neće biti napretka. Borba protiv korupcije mora se nastaviti. Društvo koje je došlo do točke pucanja treba očistiti i potom odabrati ljude koji znaju, žele i mogu vući naprijed. Više nego ikada treba nam mudrost, a resursa imamo e_SEnD kazao je Emil Tedeschi, predsjednik Atlantic grupe, kojoj je jučer u konkurenciji s HT-om i Adrisom dodijeljena Zlatna dionica 2009. koju već 13. godinu dodjeljuju Zagrebačka burza, HTV-ov Poslovni klub, HGK, Kapital klub i tjednik Lider.

Dobra strategija

Tedeschi je izjavio kako je ponosan što su strategiju, transparentnost i smjer Atlantic grupe prihvatila tržišta kapitala, javnost i mediji u 2009. i 2010., ali isto tako i nesretan jer u Hrvatskoj vlada jako loše i nerealno okruženje, u kojemu kriza još nije dotaknula dno, na što neprestano upozorava, pa su ga i prozvali hrvatskim dr. Noom. Sramota je, rekao je, i što, nakon preuzimanja Droge Kolinske, koje je bilo najveća privatna akvizicija u posljednjih 10 godina u regiji, nitko iz nijedne institucije, stručne ili političke, nije pokazao interes za iskustva na toj transakciji, što najbolje govori o društvu u kojemu radimo. Dionica Atlantica, istaknuo je jučer, nakon povećanja kapitala društva, od srpnja 2010. ostvarila je dodatni rast od 20 posto, što je najbolji dokaz da institucionalni, ali i individualni investitori vjeruju u perspektivu kompanije, ono što radi i u ono što tek dolazi.

Janaf najviše rastao

Uz Zlatnu dionicu, jučer su dodijeljene i nagrade Janafu za najveći porast cijene dionice, IGH-u za najlikvidniju dionicu, Maistri za najbolju turističku dionicu, Zagrebačkoj banci za najbolju financijsku dionicu, a za najbolje industrijske dionice u trima kategorijama nagrade su dodijeljene Atlantic grupi, Hrvatskom Telekomu i Končar elektroindustriji. Najbolje društvo za upravljanje fondovima i najbolji obveznički fond je ZB bond, najbolji dionički PBZ I-Stock fond, novčani RBA Cash, a uravnoteženi Hi balanced. Ministar gospodarstva Đuro Popijačkazao je da je Atlantic najbolja potvrda da u RH ima potencijala, lidera i izvrsnosti te da ima onih koji su i u krizi pošteno radili, na čemu im treba skinuti kapu. Najavio je nastavak borbe protiv korupcije, koja se, kaže, mora proći i izdržati.

Komentara 2

LO
lojtra
15:59 18.12.2010.

Kako je moguće da analitički komentari čitatelja ispod \"napisa\" o takozvanoj \"Atlantic\" \"grupi\" jednostavno nestaju? Pa tako, napisima o atlantic grupi i nije mjesto u novinama te im je namjena isključivo promičbena i očito ove novine to rade iz interesa koji nije sasvim legalan. Ipak, jeste li ikad čuli da u demokraciji ne postoji samo pravo na mišljenje već i na drugačije mišljenje. Sramota za \"večermrak\".

DO
Dončura
16:50 18.12.2010.

jANAFU ZLATNA DIONICA A NJIHOVIM DIREKTORIMA VEĆE MOGUĆNOSTI DA ZAPOŠLJAVAJU PO BABI I PO STRIČEVIMA, PA TAKO I TAJNICE KOJE U TELEFON BRBLJAJU O ČARROBIRANJIMA I VUDU-LUTKAMA. VALJDA JE TO NORMALNO U DRŽAVNIM PODUZEĆIMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije