Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bespovratna sredstva

Za osuvremenjivanje tradicionalnih proizvoda 500.000 kuna

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.09.2014.
u 13:33

Kako bi osuvremenili tradicionalne obrte i obrtnicima omogućili da svojim proizvodima dodaju novu vrijednost i stvore novo tržište, Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava subjektima malog gospodarstva

Kako bi osuvremenili tradicionalne obrte i obrtnicima omogućili da svojim proizvodima dodaju novu vrijednost i stvore novo tržište, Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava subjektima malog gospodarstva koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama. Riječ je o pilot projektu „Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda“ kojim će se obrtima i trgovačkim društvima dodjeljivati potpore u iznosu 50 tisuća do 100 tisuća kuna za projekt osuvremenjivanja tradicionalnog proizvoda, priopćilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta.

- Želja nam je da kroz ovaj natječaj potaknemo obrtnike i poduzetnike da osuvremene svoje proizvode izrađene tradicionalnim tehnikama radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu, povećanja prepoznatljivosti tradicijskih i umjetničkih proizvoda te povećanja atraktivnosti. Uz to želimo potaknuti suradnju obrtnika i dizajnera radi stvaranja prepoznatljivog identiteta proizvoda tradicijskih i umjetničkih obrta- poručio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras dodajući da je za ovaj projekt Ministarstvo osiguralo 500.000 kuna. 

Prijave za natječaj otvorene su od 15. rujna, a mogu se prijaviti oni obrti i trgovačka društva koji imaju sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani najmanje 2 godine do trenutka podnošenja prijave, koji su pozitivno poslovali u 2013., koji imaju prosječno do 249 zaposlenih u prethodnoj poslovnoj godini, imaju podmirene obveze poreza, prireza i doprinosa na i iz plaće, obveze prema zaposlenicima, koji su u skladu s odredbama o potporama male vrijednosti. Sredstva iz natječaja mogu ostvariti za ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete te marketinške aktivnosti. 

Više o javnom pozivu i uvjetima iz natječaja možete pročitati na: www.minpo.hr/default.aspx?id=935

>> Gordan Maras: Hrvatska poduzeća tek trebaju osjetiti korist od inovacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije