Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrtnički forum

U izradi je strategija za razvoj hrvatskog obrtništva

topic
Arhiva Vl-a
14.04.2010.
u 15:27

Dugoročna strategija razvoja obrtništva trebala bi pak biti završena do kraja godine.

Mogućnosti izlaska iz krize bile su glavna tema Obrtničkog foruma koji se u sklopu 52. međunarodnog sajma obrtništva održao jučer na Zagrebačkom velesajmu. Predsjednik HOK-a Mato Topić tom je prilikom istaknuo najteže probleme hrvatskog obrtništva - sivu ekonomiju, visoke poreze, neadekvatno financiranje, probleme s poslovnim prostorima i financijsku nedisciplinu.

- Svoje smo zahtjeve prije mjesec dana iznijeli premijerki Jadranki Kosor i resornom ministru Đuri Popijaču s kojima bismo se uskoro trebali ponovno naći na radnom sastanku - rekao je Topić dodavši da su za sve goruće probleme pripremili potencijalna rješenja i prijedloge izmjena zakonskih propisa.

Darko Horvat, ravnatelj Uprave za obrt u Ministarstvu gospodarstva, najavio je ovom prilikom donošenje kratkoročne strategije za razvoj obrtništva koja bi trebala biti završena početkom svibnja.

- Dugoročna strategija razvoja obrtništva trebala bi pak biti završena do kraja godine - rekao je Horvat.

Na forumu se govorilo i o udjelu obrtništva u hrvatskom gospodarstvu kao i mogućnostima korištenja sredstava iz fondova EU.

Komentara 3

ZG
zg2012
16:48 14.04.2010.

Mogu je imenovati i strategijom za nastanak i razvoj - jer dok je donesu, 90% obrtnika će propasti.

OB
-obrisani-
16:18 14.04.2010.

Već 20 godina postojanja države, a sad se sjetili kako bi trebali napraviti strategiju razvoja obrtništva! No dobro, bolje ikad, nego nikad. Nastavi li se ovako ( a nikakvih naznaka nema da se neće nastaviti), obrtništvo će se preseliti u pluskvamperfekt, pretprošlo svršeno vrijeme. Neplaćanje će ih uništiti do kraja. Suma unutarnjih dugovanja je dostigla 28 milijardi kuna. To je doista crna rupa koja u sebe vuče mnoge. Bez rješavanja tog problema, nijedna strategija nema smisla.

MF
mfskolarac
18:15 17.04.2010.

ovaj lik sa slike je jedan od većih lopina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije