Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umag

Top predavanja na WinDays13 konferenciji

windays
VL
17.04.2013.
u 10:48

WinDays13 aplikacije omogućit će jednostavnije snalaženje na konferenciji i pretraživanje predavanja, ali i informacije o plaćanju parkinga

Januszkiewicz, Minasi, Benko, Asfour, Garelli… To su samo neka od imena koja vrijedi zapamtiti i poslušati njihova predavanja na ovogodišnjoj WinDays konferenciji u Umagu. Informacije o ovim top predavanjima ili svim ostalim predavanjima kao i informacije u kojoj su dvorani, pa čak i kakvo će biti vrijeme, mogućnosti plaćanja parkinga i slično, sudionici će moći pratiti i na Microsoftovim WinDays13 aplikacijama. Riječ je o aplikacijama za računala pokretana sustavom Windows 8 te za pametne telefone pokretane Windows Phone 8 operativnim sustavom, a moguće ih je preuzeti besplatno u Windows trgovini, odnosno Windows Phone trgovini.

'Computer Fraud: Best Practices', naslov je predavanja Paule Januszkiewicz koja će govoriti o o opasnostima koje vrebaju u zakutcima interneta, ali i na popularnim web-odredištima poput Facebooka i Twittera. Po nešto za svakoga: malware, ponašanje botneta, lažne investicije, krađe kreditnih kartica i Zeus. Njezino je drugo predavanje 'Stronghold to Strengthen: Advanced Windows Server Hardening' za sve koji od mreže žive i rade, a govorit će o jačanju sigurnosti servera, internetskih servisa, ali i same hardverske infrastrukture.

Mark Minasi naslovio je svoje predavanje "The New Windows: What to Do, and When to Do It" i govorit će o isplativosti nadogradnje na Windows 8. Je li vrijeme da SAN-ove zamijenimo Storage Spacesima, čekati ili ne čekati Service Packove, hoće li novi touch orijentirani Windowsi poskupiti troškove čišćenja staklenih površina u vašoj kompaniji?

Hrvoje Benko, naše gore list u dalekoj Americi, u svom predavanju demonstrirat će niz projekata temeljenih na tehnologiji sličnoj Kinectu, ali objasniti i što je to Microsoft Research, na čemu rade i koje su dugoročne posljedice trenutačnog rada Microsoft Research odjela. U poslovnom dijelu konferencije predavanje koje ne treba propustiti jest ono profesora Tamima Asfoura koji će govoriti o inteligentnim cyborg-menadžerima. Da je hrvatski pojam znanstvene fantastike ponešto drukčiji od svjetskog, pokazat će predavanje tog vodećeg europskog stručnjaka za automatizaciju i robotiku.

Također, profesor Stephane Garelli u svom predavanju "IMD: Mastering s new reality: a competitiveness outlook for 2013 and beyond" pojasnit će zašto je Hrvatska 57. od 59 zemalja na listi Godišnjaka svjetske konkurentnosti, što možemo učiniti da napredujemo na listi i što trebamo učiniti u digitalno doba da krenemo u smjeru razvoja.


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije