Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Svjetsko priznanje za Inin projekt Zeleni pojas

Zeleni projekt INA provodi petu godinu zaredom te u sklopu njega sufinancira ekološke projekte
24. srpnja 2018. u 16:46 0 komentara 100 prikaza
ina
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Kao primjer dobre prakse, u ovogodišnje Globalno izvješće o održivom razvoju, uvršten je Inin projekt Zeleni pojas. On je prepoznat kao projekt koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji što su Ujedinjeni narodi uvrstili u svoje Globalne ciljeve održivog razvoja. Za izradu ovog UN-ovog izvješća zadužena je Međunarodna trgovačka komora – najveća svjetska poslovna organizacija čije članstvo čini više od 6 milijuna kompanija u svijetu, što uspjeh Ininog projekta čini još značajnijim. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-tak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija poput Googlea.

Izvještaj je predstavljen prošli tjedan u New Yorku na UN-ovom Političkom forumu na visokoj razini.  Zadaća tog tijela je praćenje provedbe UN-ovog Programa održivog razvoja 2030. Inin projekt Zeleni pojas uvršten je u globalno izvješće na inicijativu Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore u Hrvatskoj.

"Izuzetno smo ponosni što je projekt Zeleni pojas prepoznat na međunarodnoj sceni te što je uvršten u jedno od svjetski najpriznatijih izvješća o održivom razvoju. Za našu kompaniju održivi razvoj predstavlja jedno od temeljnih načela poslovanja i zbog toga spremno sudjelujemo, ili sami pokrećemo, brojne projekte i inicijative usmjerene na zaštitu okoliša i održivo poslovanje“, izjavila je direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša Ine Angelika Brnada.

Zeleni projekt INA provodi petu godinu zaredom te u sklopu njega sufinancira ekološke projekte. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj, a tijekom proteklih pet godina realizirano je 65 projekata koje je INA sufinancirala s više od 1,3 milijuna kuna. U samu realizaciju projekata na terenu aktivno se uključuju i zaposlenici Ine kroz INA Klub volontera. 

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

dr. sc. Hrvoje Potrebica
željezno doba u Zlatnoj dolini
U kneževskom grobu pronađen najstariji željezni mač u Hrvatskoj
Hrvatski Telekom
NAVIKE MLADIH U GAMINGU
HT-ovo istraživanje upozorava na riskantna ponašanja mladih na internetu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.