Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni dani

Švedska u Hrvatskoj može prepoznati partnera po mjeri

ericsonn
Arhiva VL
29.10.2010.
u 07:44

Hrvatska svojim jadranskim lukama može biti najkvalitetniji komunikacijski kanal te koridor od Mediterana prema Europi, osobito za zemlje nove gospodarske lidere u svijetu poput Kine i Indije, kazao je čelnik HGK Nadan Vidošević.

Švedska u Hrvatskoj može prepoznati partnera po mjeri u regiji za nastup na tržištu, ali i investicije. Do sada su sva švedska poslovna nastojanja na ovom prostoru bila uspješna poput ulaganja Ericssona, Tele 2, suradnje Ikee s hrvatskom drvnom industrijom... - kazao je na Hrvatsko-švedskom poslovnom forumu predsjednik HGK Nadan Vidošević, istaknuvši kako ima realnih šansi i za zajednička ulaganja, primjerice u offset programu, ali to ovisi i o hrvatskoj spremnosti za ta ulaganja.

- Hrvatska svojim jadranskim lukama može biti najkvalitetniji komunikacijski kanal te koridor od Mediterana prema Europi, osobito za zemlje nove gospodarske lidere u svijetu poput Kine i Indije, a također može biti i most za zemlje regije prema članicama EU te time postići lidersku poziciju u integracijskom procesu te gospodarskom ulasku i izlasku na ovim područjima - istaknuo je Vidošević.

Veleposlanik Švedske u Hrvatskoj Fredrik Vahlquist, predstavio je hrvatskim poslovnim ljudima švedsko poslovno izaslanstvo velikog poslovnog potencijala od 50 gospodarstvenika i gotovo toliko tvrtki, koji su došli upoznati se s hrvatskim tržištem te razgovarati o mogućim područjima za poslovnu suradnju i investicije.

- Suradnja Hrvatske i Švedske ima najviše potencijala u području brodogradnje i male brodogradnje, drvnoj industriji, energetici, turističkoj suradnji, a također i u graditeljstvu, transportu te transferu novih tehnologija i znanja - rekao je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, govoreći o ekonomskim trendovima u Hrvatskoj te gospodarskim mjerama Vlade RH. Spomenuo je i 30 investicijskih projekata Vlade RH od interesa za državu u javnom sektoru, u vrijednosti od 13,85 milijardi eura u području energetike, turizma, vodnog gospodarstva i prometne infrastrukture, a koji bi mogli biti zanimljivi i švedskim investitorima.

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:09 29.10.2010.

Hrvatska snažna industrija konkurira Švedskoj industriji. Vlada RH je iznimno mnogo zadovoljna Hebrang

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije