Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fuzija velikih

Stvara se najveća svjetska zrakoplovna kompanija

American Airlines
Press Association/PIXSELL
14.02.2013.
u 13:08

American Airlines i US Airways objavili su da se namjeravaju udružiti, čime će nastati najveća svjetska zrakoplovna kompanija. Vrijednost nove kompanije bit će 11 milijardi dolara

American Airlines i US Airways objavili su da se namjeravaju udružiti, čime će nastati najveća svjetska zrakoplovna kompanija. Vrijednost nove kompanije bit će 11 milijardi dolara, piše Reuters.

Fuzija je uslijedila nakon vala konsolidacije koja je pomogla američkim zračnim kompanijama da stanu na zdrave financijske temelje. Očekivani dogovor pripremao se više od godinu dana. American Airlines, dio AMR CORP-a, zahtjev za proglašenje bankrota proglasio je u studenom 2011. godine, a US Airways u udruživanje je krenuo početkom 2012. godine.

Ovo će biti već treće veliko spajanje zračnih kompanija od 2008. godine. Delta i Northwest udružili su se te godine, a zadržali su ime Delta. United i Continental ujedinili su se 2010. i time stvorili trenutačno najveću zračnu kompaniju – United Airlines.

Analitičari kažu i da bi najnovije udruživanje moglo donijeti probleme jer će 86 posto u domaćem prometu SAD-a držati samo četiri kompanije: Delta, United, Southwest i novi te veći American Airlines.

>>American Airlines planira otpustiti 13.000 radnika

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije