Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitno traže sastanak

Sindikat CA traži od vlade uvođenje kriznog menadžmenta

'05.04.2009., Velika Gorica - Slijetanje aviona Croatia Airlinesa u Zracnu luku Zagreb.  Photo: Goran Jakus/24sata'
'Goran Jakus/24sata'
13.01.2012.
u 11:33

Uprava CA svoje poslovanje temelji na trošenju temeljnog kapitala, povećanju zaduženja, daljnjem snižavanju ionako niskih troškova rada zaposlenika te dvojbenim poslovnim odlukama – tvrde iz sindikata

Zbog nezadovoljstva radnika u Croatia Airlinesu, jedinom nacionalnom avioprijevozniku, koordinacija sindikata te tvrtke prije poduzimanja drugih sindikalnih akcija koje im stoje na raspolaganju, kako tvrde, poslala je otvoreno pismo u kojem traže od Vlade hitan sastanak kako bi se uveo krizni menadžment u toj tvrtki.

Tvrde da je pismo nastavak sindikalne borbe za bolje radne uvjete, ali i za uspješnije poslovanje. U analizi iz 2010. godine tvrde da uprava tvrtke svoje poslovanje temelji na trošenju temeljnog kapitala, povećanju zaduženja, daljnjem snižavanju ionako niskih troškova rada zaposlenika te dvojbenim poslovnim odlukama uz potporu Agencije za civilno zrakoplovstvo. Smatraju također da su cijene karata previsoke i optužuju upravu da plan restrukturiranja radi u tajnosti iako su tražili da se radnici uključe u izradu.

Komentara 30

LU
lutomirski
13:24 13.01.2012.

izbacite te iz odbora i namjestite sposbne ljude,isto kao drzava, liencine,nesposobni, samo vuku place...banda lopovska nece se tu nista promijeniti...

PU
pukovnik1
22:47 13.01.2012.

licemjerno je da ljudi koji u hrvatskoj zarađuju 300000 kn za 30 sati radi mjesečno traže još bolje uvjtete rada....

CH
chemica
00:09 14.01.2012.

HDZ stvorio, HDZ i uništio. Ista stvar kao i sa Hrvatskom. Tom, njihovom. Katoličko-domoljubnom. U fazi prepolaganog crkavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije