Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sigurnost i inovativnost u zaštiti na radu

Preventa d.o.o. Centar za integralnu sigurnost
25.01.2019.
u 15:46

Preventa d.o.o. Centar za integralnu sigurnost

Tvrtka posjeduje certifikat poslovne izvrsnosti prema međunarodnom sustavu ocjenjivanju boniteta i pruža svoje usluge na cijelom prostoru Hrvatske. Specijalizirana je tvrtka za usluge u području zaštite na radu, zaštite od požara, energetskih pregleda i certificiranja.

Svoje usluge pruža poslodavcima u najrazličitijim djelatnostima: industriji, prometu, trgovini, turizmu, uslužnom zanatstvu, školstvu, znanosti, upravi, sudstvu…

Kao veliku svoju prednost Preventa d.o.o. ističe inovacije u odnosu s klijentima koje uključuju mogućnost internetske edukacije u skladu s potrebama i mogućnostima poslodavca. Također, tvrtka unapređuje i svoje usluge u kvaliteti vođenja dokumentacije o propisanim obvezama poslodavca u području zaštite na radu i vodi brigu o troškovnoj efikasnosti.

Zakonski okvir

Sprečavanje ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i svih drugih bolesti koje se vezane uz radno okruženje te zaštita zdravlja radnika u sigurnom radnom okruženju svrha je Zakona o zaštiti na radu. On sadrži niz podzakonskih propisa kojima se utvrđuju osnovne obveze svakoga poslodavca koji je dužan osposobiti svoje radnike za rad na siguran način, izraditi evakuacijski plan, provesti edukaciju prve pomoći, ispitati ispravnost električnih instalacija i radne opreme, postaviti sigurnosne znakove, organizirati liječničke preglede…

Ako poslodavac zanemari svoju zakonsku obvezu, posljedice mogu biti dalekosežne i utjecati na uspješnost poslovanja. Riječ je o vrlo visokim novčanim kaznama (od 10.000 do 30.000 kuna) koje ponekad obuhvaćaju i pečaćenje radnih prostorija.

Nadalje, profesionalne bolesti, smanjena radna sposobnost, moguća invalidnost utječu i na poslodavca i na obitelji zaposlenih, razvijaju nezadovoljstvo, nesigurnost i neučinkovitost radnika. Stoga je nužno da se svaki poslodavac s povjerenjem obrati tvrtki čije je specijalnost upravo zaštita na radu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije