Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poslovna 2021.

Potvrdit ćemo ulogu nositelja energetske tranzicije i jednog od najvećih investitora

Značajan iskorak u idućoj godini planiramo i u plinskoj djelatnosti, sudjelujući u procesima okrupnjavanja te širenja tržišne opskrbe kućanstava
02. prosinca 2020. u 14:23 0 komentara 183 prikaza
Frane Barbarić, predsjednik uprave HEP-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Hrvatska elektroprivreda je danas stabilan i pouzdan partner koji ispunjava postavljene ciljeve. Danas više ne govorimo samo o planovima i obećanjima, već o projektima koji se realiziraju na dobrobit ne samo naše tvrtke, nego i lokalnih zajednica, hrvatskog gospodarstva i čitavog društva.

Ivica Pivac PIVAC Očekujemo snažniju podršku domaćim proizvođačima

Pokretanjem ciklusa ulaganja u obnovljive i ostale niskougljične izvore energije napravili smo najznačajniji iskorak u dosadašnjoj povijesti HEP-a i Hrvatske. Iduće godine intenzivirat ćemo realizaciju najvećeg projekta HEP-a od osamostaljenja Hrvatske, HES Kosinj / HE Senj 2, vrijednog 3,4 milijarde kuna te ćemo nastaviti izgradnju novog bloka u Elektrani- toplani Zagreb (900 mil. kn). U komercijalni pogon pustit ćemo vjetroelektranu Korlat (500 mil. kn) te dovršiti ciklus izgradnje prvih sedam sunčanih elektrana (185 mil. kn).

Nastavit ćemo provedbu Pilot projekta uvođenja naprednih mreža (230 mil. kn), koji se, kao i dva projekta na području toplinarstva, u Zagrebu i Osijeku, ukupne vrijednosti 652 mil. kn i s planiranim početkom realizacije u 2021. godini, sufinanciraju sredstvima Europske unije. Samo u posljednje tri godine iz Europe smo povukli sredstva u iznosu od oko milijardu kuna. Značajan iskorak u idućoj godini planiramo i u plinskoj djelatnosti, sudjelujući u procesima okrupnjavanja te širenja tržišne opskrbe kućanstava. U nadolazećoj poslovnoj godini, kao i u godinama koje slijede, potvrdit ćemo ulogu nositelja energetske tranzicije i jednog od najvećih investitora u Hrvatskoj. Za uspješno ostvarenje postavljenih ciljeva, dragocjena nam je suradnja i poticajna podrška Vlade RH te kontinuitet politike koja razumije da su energetske investicije od vitalne važnosti i značaja za hrvatsko gospodarstvo.

Tijekom aktualne krize dodatno je sazrela svijest o potrebi da Hrvatska u razumnom roku postigne visok stupanj energetske samodostatnosti. Investicije koje ćemo u HEP-u, zajedno s drugim subjektima u energetskom sektoru, realizirati s tim ciljem, omogućit će rast zaposlenosti i brži gospodarski oporavak Hrvatske.

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
Renault Twingo
DOBRA ODLUKA
Nakon dugo vremena sjela u auto i oduševila se
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.