Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poslovna 2021.

JGL prkosi krizi i nastavlja nagrađivati zaposlenike

Unatoč najizazovnijoj godini, koja pogađa i JGL, zbog volatilnosti rublje i pada kupovne moći potrošača, ta internacionalna farmaceutska tvrtka je uspjela ostvariti planove, osigurati novu investiciju od čak 373 milijuna kuna i zaposliti novih 85 zaposlenika
15. prosinca 2020. u 11:55 452 prikaza
JGL
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

JGL će ovu godinu, unatoč pandemiji koronavirusa, upisati kao još jednu uspješnu godinu. Iako su se suočili s krizom, velikim padom tečaja rublje i padom kupovne moći stanovništva, ta domaća farmaceutska kompanija s globalnim dosegom završava ovu izazovnu godinu nizom dobrih vijesti. Nakon već isplaćene nagrade od 1000 kuna za poslovni uspjeh tijekom krize u svibnju, kao zahvalu za izniman napor, trud i rezultate svim zaposlenicima ovih dana isplaćuje se i dodatna jednokratna nagrada od 3000 kuna. Time ukupan iznos primanja, povrh redovne plaće, u JGL-u iznosi preko 12.000 kuna na godišnjoj razini. Tvrtka je uspjela osigurati i investiciju od 373 milijuna kuna za novo razdoblje poslovanja, kao i zaposliti čak 85 novih zaposlenika na razini JGL Grupe, većinu njih upravo u Hrvatskoj.

„Jako sam ponosan na rezultat koji smo u ovim, za sve nas izazovnim, vremenima postigli zahvaljujući kvalitetnoj strategiji, operativnoj fleksibilnosti, ali prije svega ogromnom entuzijazmu i predanosti naših zaposlenika, kako u Hrvatskoj tako i na svim našim tržištima. Drago mi je i što je Upravni odbor kompanije to prepoznao i što ćemo i ove godine sve zaposlenike nagraditi za ostvarene rezultate“, ističe Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a. Dodaje da je zadržavanje stabilnosti sustava omogućilo pokazivanje solidarnosti tijekom cijele godine, ne samo prema lokalnoj, već i prema široj društvenoj zajednici.

JGL | Autor : Promo Foto: Promo

U JGL-u u 2021. nastavljaju realizirati strateške projekte, ulagati u brendove, tržišta i tehnologiju. Tako su nedavno potpisali ugovor s HBOR-om za projekt Integra 2020, vrijedan 373 milijuna kuna. Njime će se omogućiti nov i velik iskorak ove kompanije na međunarodnom tržištu. Integra 2020 podrazumijeva ulaganje u sterilnu farmaceutsku proizvodnju, istraživanje i razvoj, novi pilot pogon i robotizirani logističko-distribucijski centar. Projektom se predviđa rast kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto, kao i integracija procesa istraživanja i kvalitete na jednoj lokaciji u Rijeci.

„Veseli nas što smo na promjene izazvane pandemijom reagirali brzo, pokazujući visoku razinu prilagodljivosti i fleksibilnosti. Širenje COVID-19 bolesti zahtijevalo je proaktivan kratkoročni pogled na poslovanje i sposobnost brzih reakcija. Kriza će zasigurno ostaviti dubok trag na gospodarstvo, ali nam je iznova pokazala značaj jake industrije temeljene na visoko sofisticiranim tehnologijama. Upravo zato projekt Integra 2020 smatramo kapitalnim projektom koji će nas još jače pozicionirati na globalnim farmaceutskim kartama i omogućiti nam da proizvedemo dodatnih 41 milijun komada sterilnih sprejeva, kapi i BoV oblika namijenjenih prvenstveno izvozu. Zahvaljujući ovoj investiciji, značajno podižemo razvojno-tehnološku kompetentnost tvrtke i njenu globalnu konkurentnost“, tumači Vučić.

Integra 2020 predstavlja i značajno ulaganje u razvoj hrvatske hi-tech industrije i modernih, digitalnih tehnologija u farmaceutskoj industriji, čime se podižu i hrvatski i europski farmaceutski standardi. Taj projekt će omogućiti JGL-u i daljnji transfer sterilne proizvodnje oftalmika svog strateškog partnera iz Poljske u Hrvatsku, a proizvedene lijekove će dalje izvoziti u Poljsku i ostala tržišta. Tako dodatno jača i izvozni kapacitet JGL-a, ali i hrvatske farmaceutske industrije.

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
Renault Twingo
DOBRA ODLUKA
Nakon dugo vremena sjela u auto i oduševila se