Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poslovna 2021.

Moramo biti spremni na izazovnu 2021., ali strateške projekte ne stopiramo

Ostali smo predani ulaganju u gradnju postrojenja za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji. Nastavit ćemo i s razvojem održivih alternativa u Sisku
03. prosinca 2020. u 10:05 0 komentara 196 prikaza
Sándor Fasimon
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Godina bez presedana je iza nas – uz globalnu pandemiju i dotad neviđen pad cijena nafte i plina, Ina je početkom godine doživjela i kibernetički napad. Morali smo brzo reagirati i prilagoditi sve aktivnosti, projekte i planove novonastaloj situaciji, s ciljem osiguravanja likvidnosti kompanije i nastavka poslovanja.

Gordana Kovačević KOVAČEVIĆ Stiže godina u znaku 5G – platforme za inovacije

Pandemija je diktirala način na koji poslujemo, a s obzirom na to da je izgledan njen nastavak i u 2021. godini, neizvjesno je kako će se kretati trendovi na tržištu i gospodarstvo. Svjedočimo blagom ekonomskom oporavku, međutim on zaostaje u odnosu na razine prije krize te uvelike ovisi o situaciji s koronavirusom. Inini rezultati u 2021. ovisit će također o brzini gospodarskog oporavka, ali i o cijenama nafte i plina na međunarodnom tržištu. Međutim, usprkos krizi, Ina će nastaviti provoditi strateške projekte koji su ključni za osiguravanje održivog poslovanja u budućnosti. Ostali smo predani transformaciji rafinerijskog sustava i ulaganju u projekt izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji, vrijedan oko 4 milijarde kuna što je najveća investicija kompanije u povijesti u Republici Hrvatskoj. N

astavit ćemo i s razvojem održivih alternativa u Sisku, s naglaskom na projekt Biorafinerije. Istraživanje i proizvodnja ostat će glavni generator novca u kompaniji, a naš cilj je nastaviti koristiti najnovije metode te na taj način održati razinu proizvodnje ugljikovodika barem na trenutačnoj razini. S obzirom na tržišne trendove, daljnja digitalizacija poslovanja bit će jedan od glavnih fokusa i u narednoj godini. Usprkos krizi, transformacija energetskog sektora nastavit će se i dalje kako bismo postigli globalne ciljeve održivosti i smanjenje emisija. INA također okreće svoje poslovanje u tom smjeru, a iako nas je kriza ograničila u mnogo aspekata, prepoznali smo i dobre prilike te počeli razvijati nove proizvode poput dezinficijensa za površine i ruke. S takvim pristupom spremno ćemo zakoračiti i u novu, 2021. godinu.

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
Renault Twingo
DOBRA ODLUKA
Nakon dugo vremena sjela u auto i oduševila se
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.