Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FASIMON

Moramo biti spremni na izazovnu 2021., ali strateške projekte ne stopiramo

Sándor Fasimon
Jurica Galoić/PIXSELL
03.12.2020.
u 10:05

Ostali smo predani ulaganju u gradnju postrojenja za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji. Nastavit ćemo i s razvojem održivih alternativa u Sisku

Godina bez presedana je iza nas – uz globalnu pandemiju i dotad neviđen pad cijena nafte i plina, Ina je početkom godine doživjela i kibernetički napad. Morali smo brzo reagirati i prilagoditi sve aktivnosti, projekte i planove novonastaloj situaciji, s ciljem osiguravanja likvidnosti kompanije i nastavka poslovanja.

Pandemija je diktirala način na koji poslujemo, a s obzirom na to da je izgledan njen nastavak i u 2021. godini, neizvjesno je kako će se kretati trendovi na tržištu i gospodarstvo. Svjedočimo blagom ekonomskom oporavku, međutim on zaostaje u odnosu na razine prije krize te uvelike ovisi o situaciji s koronavirusom. Inini rezultati u 2021. ovisit će također o brzini gospodarskog oporavka, ali i o cijenama nafte i plina na međunarodnom tržištu. Međutim, usprkos krizi, Ina će nastaviti provoditi strateške projekte koji su ključni za osiguravanje održivog poslovanja u budućnosti. Ostali smo predani transformaciji rafinerijskog sustava i ulaganju u projekt izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji, vrijedan oko 4 milijarde kuna što je najveća investicija kompanije u povijesti u Republici Hrvatskoj. N

astavit ćemo i s razvojem održivih alternativa u Sisku, s naglaskom na projekt Biorafinerije. Istraživanje i proizvodnja ostat će glavni generator novca u kompaniji, a naš cilj je nastaviti koristiti najnovije metode te na taj način održati razinu proizvodnje ugljikovodika barem na trenutačnoj razini. S obzirom na tržišne trendove, daljnja digitalizacija poslovanja bit će jedan od glavnih fokusa i u narednoj godini. Usprkos krizi, transformacija energetskog sektora nastavit će se i dalje kako bismo postigli globalne ciljeve održivosti i smanjenje emisija. INA također okreće svoje poslovanje u tom smjeru, a iako nas je kriza ograničila u mnogo aspekata, prepoznali smo i dobre prilike te počeli razvijati nove proizvode poput dezinficijensa za površine i ruke. S takvim pristupom spremno ćemo zakoračiti i u novu, 2021. godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije