Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje

Porezna uprava odbila Ininu žalbu: Kompanija mora platiti 328 milijuna kuna poreza

Ina
Foto: Robert Anic/PIXSELL
06.02.2015.
u 16:33

U priopćenju dodaju da ''INA smatra kako je navedenu žalbu uložila u zakonski propisanom roku te će kompanija poduzeti sve dostupne pravne korake kako bi osporila Rješenje o nepravodobnosti žalbe''.

INA je u petak zaprimila Rješenje Porezne uprave kojim se Inina žalba na dodatnu retroaktivnu poreznu obvezu u rafinerijskom poslovanju u iznosu od 328 milijuna kuna za 2010. i 2011. godinu odbacuje kao nepravodobna, priopćila je ta kompanija.

U priopćenju dodaju da ''INA smatra kako je navedenu žalbu uložila u zakonski propisanom roku te će kompanija poduzeti sve dostupne pravne korake kako bi osporila Rješenje o nepravodobnosti žalbe''.

''Ponovo ističemo kako je INA svoju poreznu obvezu obračunala u skladu s najboljom poslovnom praksom i relevantnom regulativom, primjenjujući međunarodne računovodstvene standarde. Stoga INA smatra kako je metodologija procjene Porezne uprave u spornom rješenju neutemeljena.

Odluke o dodatnim retroaktivnim poreznim obvezama, zajedno s nepredvidljivim regulatornim okvirom, otežavaju poslovanje i mogućnosti ulaganja. U kontekstu rafinerijskog poslovanja to se posebno odnosi na financijski zahtjevne i kompleksne investicije poput izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka'', navode u priopćenju.

>> Ina mora platiti 319 milijuna kuna poreza

Komentara 3

Avatar Baroudeur
Baroudeur
19:46 06.02.2015.

E da je tu ministar Linic...Sredio bi on to kao ekspert za IN-u!

AM
ameris
18:40 06.02.2015.

Konačno ! Klin se klinom izbija.

RA
Rad
23:09 06.02.2015.

Pa nije li u nadzornom odboru Ine ministar financija, nekad Linić, danas Lalovac. i kako je onda moguće da INA stalno duguje porez državi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije