Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodogradilišta

Popijač: Stečaj bilo kojeg škvera bio bi preskup za Hrvatsku

brodosplit
Arhiva VL/PIXSELL
31.01.2011.
u 16:39

Glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Brodograđevnoj industriji "3. maj" Juraj Šoljić neslužbeno se susreo i s Dankom Končarem koji mi je potvrdio da će predati ponudu za 3. maj

Predstavnici Odbora za hrvatsku brodogradnju Sindikata metalaca danas su se susreli s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem s kojim su raspravljali o dvije teme – zabrani ugovaranja novih poslova za brodogradilišta te ponudama za 3. maj.

Predstavnike 3. maja brine treći krug privatizacije pa su ministra pitali što će se dogoditi ako za njihovo brodogradilište ne dođe ni jedna ponuda.

– Ministar nam je rekao da bi za Hrvatsku bio preveliki trošak da se otvori i jedan stečajni postupak u brodogradilištima i da će se napraviti sve da se to izbjegne. Ako ne dođe ni jedna ponuda za 3. maj rečeno nam je da će pronaći investitor koji će se natjecati uz manje obveze – rekao nam je Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Brodograđevnoj industriji "3. maj". Šoljić se neslužbeno susreo i s Dankom Končarem koji mi je potvrdio da će predati ponudu za 3. maj.

Zabrana ugovaranja novih poslova postojat će u svakom brodogradilištu dok se ne riješi pitanje njihove sudbine kao, primjerice, Brodosplita koji će preuzeti DIV.

Komentara 2

JA
jamadolac
17:04 31.01.2011.

Ako ne dođe niti jedna ponuda za 3. maj rečeno nam je da će pronaći investitor koji će se natjecati uz manje obveze , ! Drugim riječima prodat ćemo ga za 1 kn ! Podijeli otkaze , rasprodaj tj radi kao i do sada !

PA
pako
00:08 01.02.2011.

Di Popijač dođe tu trava ne raste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije