Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka tvrtka gradit će tvornicu u Novoj Gradiški

Planira se otvaranje više od 200 radnih mjesta

Ovjeravanje ugovora pečatom
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
11.02.2022.
u 20:10

Gradnja proizvodnog pogona trebala bi započeti u lipnju, a tijekom ove godine već će biti odabrana i prva skupina radnika

Njemačka tvrtka EJOT u Slavoniji planira graditi tvornicu plastičnih profila za građevinarstvo. S Gradom Novom Gradiškom potpisali su ugovor o kupnji 78 tisuća četvornih metara u gradskom industrijskom parku.

Kako su najavili, u tvornici će isprva zaposliti oko 120 ljudi, a sa širenjem poslovanja kasnije taj bi broj mogao narasti na više od 200. Oko 95 posto proizvodnje bit će plasirano na tržište Europske unije.

Investitori su izrazili zadovoljstvo ponuđenim uvjetima i spremnošću Grada da im pomogne u rješavanju mogućih problema, što je uz dobru prometnu povezanost presudno utjecalo na njihovu odluku da među brojnim ponuđenim lokacijama u više zemalja jugoistočne Europe odaberu upravo Novu Gradišku.

- Imamo osigurano tržište za sve što proizvedemo od građevinskih profila u Novoj Gradiški. Odmah krećemo s projektiranjem i ishođenjem dozvola za gradnju, a prvi proizvodi iz našeg pogona trebali bi krenuti prema tržištu sredinom iduće godine – izjavio je direktor tvrtke Miomir Matanović.

Gradnja proizvodnog pogona trebala bi započeti u lipnju, a tijekom ove godine već će biti odabrana i prva skupina radnika koji će u sličnoj tvornici u Litvi proći obuku rada na strojevima.

EJOT je dio njemačke grupacije s više 600 milijuna eura prihoda godišnje i više od 3500 zaposlenih širom Europe.

>> VIDEO Otac i sin napravili uređaj za prikupljanje otpada za svrake iz kvarta

Ključne riječi

Komentara 1

TE
texas
14:32 12.02.2022.

Super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije