Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljen i novi vizualni identitet

Novo ime, uskoro i nova rješenja iz Gideona

Zagreb: Osječki startup Gideon Brothers predstavili prvog hrvatskog industrijskog robota
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
07.02.2022.
u 20:46

Međunarodni tim u posljednjih se godinu dana udvostručio na 140 zaposlenih u Hrvatskoj, SAD-u i Njemačkoj

Gideon Brothers, hrvatska tvrtka za robotiku i softverska rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, svoj je peti rođendan obilježio novim vizualnim identitetom i novim imenom – Gideon.

Najavili su predstavljanje nove serije rješenja kojima će prvi put moći automatizirati niz specifičnih operacija rukovanja materijalom. Međunarodni tim u posljednjih se godinu dana udvostručio na 140 zaposlenih u Hrvatskoj, SAD-u i Njemačkoj. Ta će brojka, kako su najavili, nastaviti rasti, a već imaju više od 30 otvorenih pozicija.

Direktorica marketinga u Gideonu Sanja Buterin pojasnila je da novi vizualni identitet održava novu energiju i redefinirani fokus na razvoj najboljih rješenja za specifične, kompleksne izazove kupaca.

- Evolucijom brenda želimo bolje komunicirati širinu naše ekspertize - rekla je S. Buterin. Širenje razvoja i međunarodnih operacija u Gideonu, praćeno intenzivnim zapošljavanjem, dolazi nakon prošlogodišnje dokapitalizacije Serije A, vrijedne 32 milijuna USD, kojom je predvodila tvrtka Koch Disruptive Industries.

- Iza novog looka i dalje je ista tvrtka i isti tim – iako smo sada još veći i bogatiji talentom. Jednako smo posvećeni našoj viziji: pomoći čovječanstvu da ostvari eksponencijalni rast kapaciteta globalnih lanaca opskrbe - rekao je Matija Kopić, suosnivač i glavni izvršni direktor Gideona.

>> VIDEO Ministar Tomislav Ćorić komentirao Inu i Damira Vanđelića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije