Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Niže cijene plina: HEP smanjio veleprodajnu cijenu za 8,1 posto

Hrvatska elektroprivreda d.d. je dostavila opskrbljivačima obavijest o veleprodajnoj cijeni plina za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2021.
18. veljače 2020. u 16:14 1 komentara 325 prikaza
HEP
Foto: Grgur Zucko/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) propisala je maksimalnu cijenu po kojoj HEP d.d., kao imenovani opskrbljivač na veleprodajnom tržištu plina, može prodavati plin opskrbljivačima u obvezi javne usluge. 

Toplana Savica HEP pokreće projekt Dimnjak toplane na Savici proizvodit će struju

HEP je izvijestio kako propisani iznos od 0,1924 kn/kWh predstavlja smanjenje veleprodajne cijene u odnosu na sadašnju za 3 posto, a što od 1. travnja omogućuje smanjenje prosječne prodajne cijene za kućanstva za oko 1 posto. Zbog povoljnih projekcija kretanja cijena na tržištu, Uprava je donijela odluku o dodatnom sniženju cijene za 5,1 posto.

Plin na štednjaku Državni tajnik Milatić: 'Cijene plina neće podivljati, povećanje će biti u nijansama'

„Hrvatska elektroprivreda još od travnja 2014. godine uspješno obavlja ulogu opskrbljivača na veleprodajnom tržištu plina koju nam je u prvom razdoblju povjerila Vlada Republike Hrvatske, a zatim i HERA. Sada, nakon gotovo šest godina iskustva u veleprodaji plina, možemo ustvrditi da smo kvalitetno obavili sve povjerene zadaće, na zadovoljstvo našeg Vlasnika te na zadovoljstvo opskrbljivača plinom, i što je najvažnije, krajnjih kupaca plina. Možemo jamčiti da ćemo visoku razinu usluge i sigurnosti opskrbe zadržati do kraja razdoblja za koje smo imenovani opskrbljivačem na veleprodajnom tržištu“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Frane Barbarić.

Plin SMANJENJE CO2 Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj

Zbog niže veleprodajne cijene, opskrbljivači će moći dodatno smanjiti prodajnu cijenu za kućanstva. Primjerice, kupcu u Osijeku koji ima godišnju potrošnju od oko 15.000kWh, trošak plina bit će manji za 243 kune. 

Ministri Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp kod KB Dubrava
Gestikulacije i mimika
Vili Beroš i neverbalno odaje raste li broj oboljelih
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica