Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mato Škojo demantirao glasine

Nije istina da će Mlinar kupiti Podravka ili Don Don za više od pola milijarde kuna

Mato Škojo
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
25.01.2017.
u 13:55

Tvrtka je godinama pod velikim pritiskom zainteresiranih investitora iz cijelog svijeta, tvrdi Škojo ističući kako u tom kontekstu, svake godine stižu vrlo konkretne ponude za kupnju Mlinara, ali se vlasnik do sada nije odlučio za prodaju

Vijest kako se Mlinar prodaje za više od pola milijarde kuna, a za njega se natječu Podravka, koja je navodno već dala neobvezujuću ponudu, te slovensko-srpski Don Don, danas je demantirao predsjednik uprave Mlinera Mato Škojo.

– Zadnjih nekoliko godina Mlinar vrlo uspješno ispunjava, čak i prebacuje, sve ambicioznije poslovne planove na povećanju proizvodnje i širenju plasmana. Također, obzirom na sve značajniji upliv u pekarskim segmentima različitih europskih tržišta i kvalitetno utemeljene, a ponegdje i već ostvarene ambicije nastupanja na tržištima drugih kontinenata - tvrtka je godinama pod velikim pritiskom zainteresiranih investitora iz cijelog svijeta – tvrdi Škojo ističući kako u tom kontekstu, svake godine stižu vrlo konkretne ponude za kupnju Mlinara, ali se vlasnik do sada nije odlučio za prodaju. Kaže kako je s obzirom na dostupnost informacija o atraktivnim poslovnim planovima koje je uprava tvrtke koncipirala za predstojeće trogodišnje razdoblje, povećan interes i pritisak investitora očekivan.

– Stoga se u ovom trenutku ne možemo upuštati u medijske špekulacije o interesima onih koji Mlinar vide u svojim vlasničkim portfeljima nego smo i dalje pojačano koncentrirani na ostvarenje planova u poslovnom razdoblju koje je pred nama – poručio je Škojo.

>> Mlinar otvorio prodavaonicu u Švicarskoj

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
18:03 31.01.2017.

informacije cure iznutra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije