Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ernst & Young bira poduzetnika godine

Najvažniji izvrsnost i poštenje

09.09.2014., Zagreb - Konferencija za medije uoci izbora EY Poduzetnika godine. EY Poduzetnik godine globalni je program koji promovira postignuca najboljih svjetskih poduzetnika, a provodi se na regionalnoj, drzavnoj i globalnoj razini u vise od 145 grad
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.03.2016.
u 21:11

U žiriju sjede renomirana imena domaćeg poslovnog svijeta, a u izboru najboljeg poduzetnika bili su jednoglasni

Drugu godinu zaredom Hrvatska će u organizaciji konzultantske tvrtke EY izabrati poduzetnika godine koji će nas predstavljati na svjetskom izboru u lipnju u Monte Carlu. Lanjski hrvatski poduzetnici godine, dvojac iz tvrtke Nanobit Zoran Vučinić i Alan Sumina, ove godine članovi su žirija, a u odabiru najboljeg pridružili su se čelniku Atlantica Emilu Tedeschiju, poduzetnicima Nenadu Bakiću i Saši Cvetojeviću, direktorici EBRD-a Vedrani Jelušić Kašić i dekanu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Lajošu Žageru.

Kandidati iz cijele zemlje

Iako se imena kandidata ne otkrivaju sve do četvrtka navečer, kada će se nagrade dodijeliti, dvojac iz Nanobita kaže da su ove godine kandidati iz raznovrsnijih branši nego lani, kada je prevladavao IT sektor. Prijavili su se kandidati iz cijele zemlje, dok ih je lani bilo najviše iz Zagreba. Kažu da birati poduzetnika godine nije lagan zadatak jer se prijavljuju poduzetnici iz sasvim različitih branši.

– Neki su inovatori, drugi su biznismeni, jedni su medijski eksponirani i već poznati široj javnosti, drugi su samozatajni, ali poznati i cijenjeni u lokalnoj zajednici. Činjenica jest da među prijavljenim kandidatima postoje izuzetni pojedinci i vjerujem da smo im dali prilike da se predstave u najboljem svjetlu. U konačnici, bitno je da pobjednik ima ono nešto jedinstveno što ga razlikuje od ostalih prijavljenih kandidata. Uvjereni smo da smo kao žiri, koji je jednoglasno odabrao pobjednika ove godine, u tome uspjeli. Nama osobno, ali i ostatku žirija, bilo je jako važno da pobjednik osim poslovne izvrsnosti ima i osobni integritet u tome što radi – kažu Vučinić i Sumina iz Nanobita. Prisjećaju se što je za njih značila ova nagrada.

Veća prepoznatljivost

– Isprva smo bili malo iznenađeni jer nagradu nismo očekivali, pogotovo s obzirom na konkurente. No s druge strane, svjesni smo da je Nanobit kao tvrtka jedan od zanimljivih primjera domaćeg poduzetništva, pogotovo s obzirom na poslovni model i segment kojemu pripadamo te dakako stope rasta koje ostvarujemo. S poslovne strane, nagrada nam je donijela veću medijsku pozornost i prepoznatljivost u domaćim medijima. Ne mogu reći da nam je donijela neke nove poslove jer mi smo ionako orijentirani prema krajnjem kupcu i izvozu – kaže dvojac iz Nanobita

>> 'Donacije hrvatskom školstvu hrane uhljebe, carinik mi je rekao 'Imate sreću da više nismo u komunizmu" 

>> Čeka se ime novog hrvatskog poduzetnika godine

Komentara 1

SN
snajper
21:48 17.03.2016.

Pa ako ocijenjujete inventivnost snalazljivost uspjesnost i postenje morali bi ukljucit i nase ministre. Gdje je tu gosp.Karamarko, pa uvazeni skoro min. Brkic pa Crnoja kojem nema premca u snalazljivosti i ivrntivnosti. Dobro poštenje necrmo ...nije vrijedno spomena . Alii gosp. Karamarko pa on vodi tako znacajnu organizaciju tako daje nezaobilazni faktor u poduzetničkimvodama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije