Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Partijski sukob

Najbogatiji komunisti, milijarderi iz Kine, boje se poreza na imovinu

kina
Reuters
16.03.2010.
u 20:22

Najbogatiji Kinezi, koji su svi članovi Komunističke partije, strahuju od najavljenog uvođenja poreza na imovinu, koja se planira uvesti 2011. godine.

Najbogatiji Kinezi, koji su svi članovi Komunističke partije, strahuju od najavljenog uvođenja poreza na imovinu. Zong Qinghou, najbogatiji Kinez, protivi se uvođenju novog poreza jer će pogoditi sve vlasnike nekretnina.

– Porez na imovinu nije primjeren. Svi već plaćamo mjesečnu naknadu za upravljanje, tako da bi samo dodali još jedan teret – kazao je Qinghou, direktor tvrtke koja proizvodi pića Hangzhou Wahaha Group. Wang Jianlin, 16. najbogatiji Kinez, ne strahuje od novoga poreza, dok 19. kineski bogataš Lu Guanqiu smatra da Kina još nije spremna za uvođenje takvog poreza. Ova trojica bogatih Kineza zajedno raspolažu imovinom vrijednom 12,4 milijardi dolara, a istovremeno su i članovi Komunističke partije i delegati u parlamentu. Njihovu zabrinutost glede novog poreza, koji vlada planira prihvatiti početkom 2011., dijele kineski investitori i vlasnici nekretnina. No s druge strane, godišnji porez na imovinu bio bi lokalnim dužnosnicima pouzdan izvor prihoda, što bi ih činilo manje ovisnima o špekulantima cijenama zemljišta, što je dovelo do rasta cijena nekretnina u veljači od 10,7 posto u odnosu na početak prošle godine.

U Kini je trenutačno u usponu Tea-Party pokret, osnovan po uzoru na američke aktiviste koji su se pobunili protiv protiv politike oporezivanja Baracka Obame. Kina je lani pretekla SAD i postala najvrednije svjetsko tržište nekretnina, prema New York-based real-estate broker Cushman & Wakefield. Novi porez na imovinu predstavlja opasnost od širenja raskola unutar Komunističke partije budući da će pogoditi mnoge vodeće partijci.

– Cijeli svijet plaća porez na imovinu. Naše gospodarstvo mora biti povezano s cijelim svijetom kako bi postalo uspješno – kazao je bogataš Wang Chaobin, koji se ne protivi novom porezu.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:05 16.03.2010.

o tome sanjaju i Milancé, i Linic´, a i Cácíc´i Pusicka...., a Mesic´ je vac´umoran od provoda i slave...

CA
calif
12:23 17.03.2010.

ova vijest je još jedan dokaz da su hadezeovci stvarno teške komunjare i to doslovno ! osim toga jasno je i to da je trenutno u svijetu dominantna novčana religija čiji je bog novac postao najjači bog od svih. fakatat smo došli do ruba :-))

OB
-obrisani-
22:51 16.03.2010.

tako je leteci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije