Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOL

Ulazi u poslovanje sa solarnom energijom

MOL ulazi u sektor solarne energije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.03.2018.
u 16:56

Objekti će se nalaziti u petrokemijskoj tvornici u Tiszaújvárosu, u dunavskoj rafineriji u Százhalombatti i u pogonu Füzesgyarmat te će biti povezani s MOL-ovim lokalnim srednjenaponskim distribucijskim mrežama

MOL Grupa najavila je u četvrtak planove za izgradnju solarnih elektrana na tri industrijske lokacije smještene u Mađarskoj, čime MOL ulazi u poslovanje sa solarnom energijom.

Objekti će se nalaziti u petrokemijskoj tvornici u Tiszaújvárosu, u dunavskoj rafineriji u Százhalombatti i u pogonu Füzesgyarmat te će biti povezani s MOL-ovim lokalnim srednjenaponskim distribucijskim mrežama. Planira se da fotonaponske elektrane rade u ukupnom kapacitetu dovoljnom za potrošnju u više od devet tisuća kućanstava. MOL očekuje da će izgradnja solarnih panela biti dovršena krajem 2018. godine. Procjenjuje se da će "zelena" energija proizvedena od solarnih objekata eliminirati devet tisuća tona ugljičnog dioksida godišnje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije