Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICAJI

Ministarstvo financija isplatilo gotovo 30 milijuna kuna poticaja za stambenu štednju

štednja, ušteđevina
Foto: Thinkstock
04.12.2017.
u 15:31

Kako pritom napominju, stambene štedionice dužne su primljeni iznos državnih poticajnih sredstava upisati na račune stambene štednje stambenih štediša u roku osam dana od primitka iznosa

Ministarstvo financija izvijestilo je u ponedjeljak da je stambenim štedionicama isplatilo gotovo 30 milijuna kuna državnih poticajnih sredstava za prošlu godinu. 

"Ministarstvo financija isplatilo je 4. prosinca 2017. godine iz Državnog proračuna Republike Hrvatske stambenim štedionicama ukupno 29.931.646,25 kuna državnih poticajnih sredstava za stambenu štednju prikupljenu u 2016. godini", navodi se u objavi na mrežnim stranicama Ministarstva. 

Kako pritom napominju, stambene štedionice dužne su primljeni iznos državnih poticajnih sredstava upisati na račune stambene štednje stambenih štediša u roku osam dana od primitka iznosa.

Državna poticajna sredstva isplaćuju se prema postotku utvrđenim formulom iz Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje do iznosa raspoložive stambene štednje uplaćene u godini za koju se isplaćuju, a najviše do iznosa 5.000 kuna raspoložive stambene štednje po stambenom štediši tijekom jedne kalendarske godine.

Pod raspoloživom štednjom podrazumijeva se iznos stambene štednje koju je štediša uplatio tijekom jedne godine nakon umanjenja za iznose naknada koju naplaćuje stambena štedionica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije