Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sapunica

Mateša se povukao iz Škegrina NO-a, u ringu ostao Hanžeković

borislav škegro  (1)
Patrik Macek/PIXSELL
02.03.2012.
u 12:27

Škegrin fond upravlja sa 140 milijuna eura kapitala, a tek će upravni sud procijeniti koliko je griješio i je li Hanfa u pravu.

Zlatko Mateša povukao se iz Nadzornog odbora Quaestus nekretnina, a vijest o tome dostavljena je Zagrebačkoj burzi bez dodatnih objašnjenja. Mateša je jedan od rijetkih aktera u tom fondu koji javno nije prozivao nikoga te se nije svrstao ni na jednu stranu.

Okidač za spor dao je Ante Samodol rješenjem Hanfe o privremenoj zabrani rada Quaestus nekretnina zbog brojnih nepravilnosti koje je Hanfa utvrdila u svojim brojnim nadzorima. Nedugo nakon zabrane Nadzorni odbor fonda smijenio je Borislava Škegru i Tomislava Matića s mjesta predsjednika uprave i člana uprave, a sada se u stranu uzmaknuo i Mateša, bivši hrvatski premijer u čijoj je vladi Škegro bio jedan od najjačih i najutjecajnijih članova.

Priča oko Quaestusa nije jednostavna te će se dugo raspletati po sudovima. Hanfa je optužila Škegru da je nesavjesno upravljao povjerenim mu kapitalom, ulagao u povezana društva, kupovao obveznice umjesto nekretnina, dok se ovaj brani da se o svemu konzultirao s njima, da propisi nisu precizni, da ga je Hanfa svojim rješenjima svjesno gurala u gubitke i slično.

Osim pravne, spor je imao i političku dimenziju zbog Škegrina utjecaja u bivšoj vladi, a sada se izgleda i javno i iza kulisa vodi borba za pozicije. Sam Škegro identificirao je Marijana Hanžekovića kao glavnog suparnika, a ovaj to nije demantirao poručivši tek da će s dojučerašnjim prijateljem i poslovnim partnerom razgovarati na sudu. Škegro je pokrenuo Fond 2003. godine kao prvu tvrtku za upravljanje rizičnim kapitalom koja, prema navodima Fonda, iznosi oko 140 milijuna eura.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
10:17 03.03.2012.

Škegro kad ćeš u posjet remetincu ?? ..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije