Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financije

London gubi bitku kao drugo najznačajnije financijsko središte

burza
AFP
14.12.2009.
u 08:52

London će pasti na treće mjesto na ljestvici globalnih financijskih središta u sljedećem desetljeću. Prema dolje će ga pogurati Šangaj koji ubrzano raste, prenosi BBC.

London će pasti na treće mjesto na ljestvici globalnih financijskih središta u sljedećem desetljeću. Prema dolje će ga pogurati Šangaj koji ubrzano raste, prenosi BBC.

Naime u istraživanju koje je provela tvrtka Eversheds tvrdi se da biznismeni smatraju kako će zapadna tržišta izgubiti bitku s rastućim istočnim tržištima. Više od 90 posto direktora u Šangaju i Mumbaiju smatraju kako imaju odlične izglede već u idućoj godini, usporedo s tek 22 posto biznismena u Londonu i 35 posto u New Yorku.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima 69 posto njih uvjereno je u dobre izglede svojih tvrtki u 2010. godini. New York će i dalje ostati najznačajniji financijski centar dok će se London i Šangaj boriti za drugo mjesto. Ispitano je 600 izvršnih direktora u Londonu, Mumbaiju, New Yorku, Šangaju i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Komentara 1

SO
Somelier
12:13 14.12.2009.

\"London gubi bitku kao drugo najznačajnije financijsko središte\" Bogu hvala. Možda se sada prestanu baviti hrvatskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije