Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Validus

Kontroverzni Ranko Mimović krenuo u preuzimanje Validusa

mimovic
vl
12.05.2010.
u 09:27

Prošli mjesec Mimović je i sam iskazao interes za ulazak u Pluris i Validus, ali i s 400 milijuna kuna servisiranja duga Fime Ami prema OTP-u i vjerovnicima, čime bi Fia grupa postala vlasnik 10,64 posto dionica Podravke.

Ugovor o preuzimanju ispunjenja zaključen je jučer između Fia Electricity Ranka Mimovića i Plurisa, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Ugovor o preuzimanju ispunjenja s Validusom kao i Okvirni ugovor o provođenju refinanciranja zajmova i financijskom restrukturiranju društava Pluris i Validus još se usaglašavaju.

Ispunjenjem obveza po potpisanom ugovoru ispunile bi se sve obveze Plurisa prema Validusu.

Pluris je, naime, nastao prošlogodišnjim raspadom Fima grupe, a u svom sastavu ima fond Validus, koji posjeduje značajne udjele u nekim tvrtkama, od bankarskih do turističkih. No zbog dugova račun joj je već neko vrijeme blokiran.

Prošli mjesec Ranko Mimović, srbijanski poduzetnik, i sam je preko burze iskazao interes za ulazak u Pluris i Validus i ulaganje vrijedno 240 milijuna kuna, ali i s 400 milijuna kuna ulazak u Fimu Ami, odnosno s tim bi se novcem servisirali dugovi Fime Ami prema OTP-u i vjerovnicima. No, tim bi ulaganjem Fia grupa postala vlasnik 10,64 posto dionica Podravke, koja bi se riješila nastalih dugova.

Ključne riječi

Komentara 6

MA
max221
10:22 12.05.2010.

zakon sad i srbima poklanjamo firme, nije dosta da nas domaći uništavaju...

AU
autoritet
10:54 12.05.2010.

sad o ovi preuzimaju hrvatske tvrtke? FUJ

OB
-obrisani-
11:13 12.05.2010.

Fina grupa i minga grupa ili kase vec zove kaj je to od onog horvata iz varazdina, koji je imao par zaposlenih?????????? sa kojima je zaradio milijune eura sa kojim je kupio 10% podravke, pa nije on bil gejt, stiv djob ili pol alen, zatos ada i cami v cuzi i bajbuku, moze li mi neko reci cija je fina-fima???????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije