Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deloitteovo izvješće

Klimatske promjene pogađaju već 97% kompanija

klimatske promjene
REUTERS
02.02.2022.
u 11:04

Deloitteovom je analizom utvrđeno pet važnih mjera za ostvarenje nužnih pomaka, pogotovo ako se poduzmu skupa, a koje upućuju na dubinsko razumijevanje poslovnih koristi održivosti

Čak 89% izvršnih direktora svjesno je da je svijet suočen s klimatskom krizom, a 63% izjavilo je da su i njihove kompanije jako zabrinute. Ipak, ne uspijevaju u potpunosti integrirati održivost u ključne poslovne strategije, tvrdi se u Deloitteovom izvješću o stavovima izvršnih direktora o održivosti u 2022., njih više od 2000 u 21 državi svijeta.

Gotovo svi (97%) kažu da su se klimatske promjene već negativno odrazile na njihova trgovačka društva, a oko polovine i da su utjecale na njihovo poslovanje (npr. prekidi u poslovnim modelima i opskrbnim lancima diljem svijeta). Na 81% izvršnih direktora osobno su utjecali klimatski događaji (iznimna vrućina, velike oluje, šumski požari...) u proteklih godinu. Usto, skupine dionika – uključujući zakonodavce, dioničare, potrošače i zaposlenike – stvaraju dodatan pritisak za djelovanje.

Deloitteovom je analizom utvrđeno pet važnih mjera za ostvarenje nužnih pomaka, pogotovo ako se poduzmu skupa, a koje upućuju na dubinsko razumijevanje poslovnih koristi održivosti - razvoj novih ekološki prihvatljivih proizvoda ili usluga, definiranje kriterija održivosti za opskrbljivače i poslovne partnere, unaprjeđenje ili preseljenje objekata kako bi postali otporniji na klimatske učinke, uključivanje klimatskih pitanja u lobiranje i političke donacije te uvjetovanje naknade višem rukovodstvu kriterijem uspješnosti održivog poslovanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije