Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Galić poduzetnicima:

Kamate će biti nula posto, vaša je šansa golema štednja građana!

Boris Galić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
16.09.2016.
u 14:00

Kamate u bankama bit će za godinu dana nula posto, tu je prostor za vas!, rekao je šef uprave Allianza na susretu s Poduzetničkim klubom

– Što vi tu radite? Imate 160 milijardi kuna u bankama! – poručio je predsjednik uprave Allianza Boris Galić Poduzetničkom klubu koji je osnovao upravo Allianz od svojih bivših zaposlenika, a sada vlasnika agencija za prodaju osiguranja, jučer na prvom susretu u inovacijskom centru HUB385.

Poduzetnički klub pokrenut je s ciljem osiguravanja podrške malim poduzetnicima u edukaciji, informiranju i umrežavanju, a njihov bivši šef ukazao im je na, kako ga je nazvao, golem mrtvi kapital koji leži na računima banaka u obliku štednje građana.

– Kamate u bankama bit će za godinu dana nula posto, tu je prostor za vas! Hrvati kao budale stavljaju novac u banke, mi smo siromašna zemlja bogatih građana u kojoj 23 posto stanovnika ima veliki novac na štednji – istaknuo je Galić.

I njegov gost, investitor Nenad Bakić, bavio se kamatama te poručio da su građani bili na gubitku čak i onda kad su dobivali kamatu od 2,5 posto, jer je “credit default swap” (CDS) koji pokazuje rizik od bankrota države, iznosio tri posto, a danas dobivaju kamatu od samo 1,5 posto.

– Radije bih onda svoj novac držao u Njemačkoj uz nula posto i minimalni rizik – kaže Bakić koji je poručio poduzetnicima i da je Hrvatska na točki preokreta u kojoj je zajamčen rast goapodarstva od dva do tri posto, ali da je i rast od pet do šest posto apsolutno ostvariv.

Pozvao je okupljenih 200-tinjak poduzetnika da preuzmu rizik jer je, kako kaže, najveći rizik ne ulaziti ni u kakav rizik, a financijska je branša prociklički orijentirana i ovisna o rastu BDP-a pa je sad trenutak idealan.

>> Podravka nakon 10 godina isplaćuje gotovo 50 milijuna dividendi

Komentara 5

ZL
Zlatko1947
14:10 16.09.2016.

I sto bi mi građani trebali sada učiniti? Kupiti dionice kao od T-com pa izgubiti 50%? Mene necete uhvatiti više na priču o srebrenim dionicama. Kamata nula novci u " zemaljsku banju" ili ti čarape pa neka onda država ima podlogu za svoje eksperiente. Ali ne na naš trošak

DU
Deleted user
18:06 16.09.2016.

Nece kamate biti 0%, vec kamatna stopa. Toliko o strucnosti direktora iz duboke ugodne fotelje!

SW
swimm
09:00 21.09.2016.

ako ce kamata biti 0, neka mi onda ovaj kvazi strucnjak odgovori kako ce si banka naplatiti porez od 12% na dobit, ako nje nece biti ??? zbog ovakve izjave trebalo bi mu odmah smanjiti placu 50%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije