Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Jurčić: Premijerka Kosor mi je rekla da ostajem u Podravci

Rekao sam da neko vrijeme još mogu biti u NO-u. Upravljanje nekom tvrtkom nije moje životno opredjeljenje. – rekao je Jurčić.
23. ožujka 2010. u 21:04 28 komentara 11 prikaza
ljubo jurčić
Foto: Pixsell

Informacija koja se danas, samo dva dana prije izvanredne skupštine Podravkinih dioničara, sazvane za četvrtak u 10 sati u Koprivnici, pojavila u investicijskim i novinarskim krugovima  - da su se iznenada ponovno ispremiješale kadrovske karte u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji, naišle su na čuđenje u aktera koji se spominju.

Te su informacije govorile o naprasnom odlasku Ljube Jurčića s čela NO-a i o dolasku šefa HGK-a Nadana Vidoševića na njegovo mjesto.
- Kad je čuo takvo nagađanje, gospodin Vidošević uhvatio se za trbuh od smijeha – prenijela je čuđenje šefa HGK njegova glasnogovornica iz predsjedničke kampanje i glasnogovornica HGK-a Martina Sokač Saraga.

Slična je reakcija pristigla i od Željka Perića, direktora konzultanstke kuće Caper i odnedavna člana savjetničkog gospodarskog tima premijerke Jadranke Kosor. Njega se spominjalo kao novoga šefa Podravkine uprave.
- O tome su me novinari danas već pitali, pa ću vam ponoviti ono što sam njima rekao: nitko me nije kontaktirao u vezi s takvom mogućnošću.

Čuđenje je sinoć iskazao i Dubravko Štimac, predstavnik institucionalnih investitora u Podravkinu NO-u: Nikad nisam čuo za takve kombinacije.

Krupni domaći poduzetnici, koje smo danas, nakon što je pušteno nagađanje da Vidošević  preuzima Podravkin NO, a Perić upravu, i to samo dva dana uoči izvanredne skupštine dioničara, prokomentirali su gotovo uglas: „ako je tome tako, onda cijela priča oko Podravke postaje burleska“.

Reagirao je i sam Jurčić, koga je na čelo Podravkina NO-a postavila sama premijerka Kosor nakon što je izbila afera Spice.

- Ne bih pravio problem oko svog odlaska iz Nadzornog odbora, ali čudno mi je sve to.  Uskoro će skupština, ima različitih prijedloga pa sam i danas razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor oko pozicije u NO-u. Ona je rekla da ostajem kao predstavnik države u NO-u. Rekao sam da neko vrijeme  još mogu biti u NO-u, pripremiti par pravilnika i otići. Upravljanje nekom tvrtkom nije moje životno opredjeljenje. Ušao sam u Podravku u vrijeme kad je bila bura i oluja s namjerom da pomognem. Sad, kad se sve smirilo i kad je sve riješeno, za 2010. godinu javljaju se drugi ciljevi i apetiti – rekao jei Jurčić.

Dodaje da mu je apsolutno svejedno tko će predstavljati državu u NO-u, ali čudno mu je da to bude netko iz Kraša, pokažu li se točnim špekulacije da na njegovo mjesto dolazi Nadan Vidošević.

Inače, Vidošević se u kampanji čvrsto izjašnjavao protiv prodaje Podravke, zalažući se da tvrtka mora ostati u domaćem i to državom vlasništvu.

Kuloarska informacija o odlasku Jurčića iz Podravkina NO-a kao podlogu je imala navodni dogovor šefa HSS-a Josipa Friščića, koji se svim silama bori protiv gubitka utjecaja u koprivničkoj kompaniji, i premijerke Kosor, koja je. Navodno, podlegla Friščićevim naporima.

Ako se takav rasplet situacije na kraju ipak pokaže točni, to će značiti da će Podravkom i dalje upravljati politika, bez obzira na to štu ju je politika i bacila na koljena.
 
 
 Zagreb: Ministar Banožić primio u posjet ministricu Oružanih snaga Francuske
NABAVKA AVIONA
Hrvatska na slatkim mukama: Francuski Rafale u laganoj prednosti pred američkim F-16?
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • bizzwizz05:

    iron Jacy hehe

  • radant:

    \"PREMIJERKA MU JE REKLA DA OSTAJE U PODRAVCI\", a znači sada mu valja premijerka , e ljubo baš si pravi ljigavac i zato te čak i milanović šutnuo , a ti sada se predstavljaj ovim naivcima kao netko tko nešto ... prikaži još!o zna i neka ti vjeruju, ma ti da imaš nešto bitno pa nebi te čak i komunjare šutnule

  • Deleted user:

    razočarani1 meni ovak izgleda ko ET .