Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dužnička kriza

Irska ovaj vikend dogovara konačan plan smanjenja deficita

irska pregovori
REUTERS
21.11.2010.
u 09:00

Tijekom četiri godine štednje, proračun bi se trebao smanjiti za 15 milijardi eura. Detalje koje Vlada dogovori na današnjoj sjednici, objavit će u utorak

Irska Vlada ovaj vikend završava četverogodišnji plan rezanja proračunskog deficita, a danas bi se trebala održati izvanredna sjednica Vlade. Donesene odluke objavit će u utorak. Proračun,čiji će manjak ove godine dosegnuti 32 posto BDP-a, novim mjerama štednje trebao bi se "skresati" za 15 milijardi eura. Samo u rujnu donesena je odluka o novih 12 milijardi eura potrebnih za spas bankarskog sektora. U međuvremenu se nastavljaju i pregovori između Dublina i EU te Europske centralne banke Bank i MMF-a, o uvjetima pomoći Irskoj.

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
14:18 21.11.2010.

Vele u jednom novinarskom članku da su irci \"istim gospodarskim modelom\" ko i hrvati gradili \"BROD BUDALA\" ............. (Ship of fools) ........... i sad im (nama) brod tone (raspada) jer nismo znali kormilariti i nasukali se debelo !!............

UK
Ugo Kajvez
14:19 21.11.2010.

Nema irskoj spasa kao ni hrvatskoj ........... sadašnji gospodarski model to ne dozvoljavaju .....

UK
Ugo Kajvez
14:50 21.11.2010.

Google ..... . Ireland Crisis May Give China Break It Seeks: Simon Johnson

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije