Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojeftinjenje

Ina spustila cijenu goriva unatoč većim trošarinama na benzin

ina
Patrik Macek
24.08.2010.
u 09:10

Cijena goriva pala je za 15 lipa sukladno Pravilniku o cijeni naftnih derivata prema kojem se njihova cijena mijenja svaka dva tjedna.

Samo dan nakon što je Vlada u sklopu rebalansa najavila veće trošarine na benzin, što znači i veću cijenu goriva, Ina je danas, sukladno Pravilniku o cijenama goriva, za 15 lipa, odnosno 1,8 posto spustila cijenu benzina euro V. kvalitete, eurosupera BS 95 te super plusa 98 i oni sad stoje 8,17 kuna po litri.

Super 95 jeftiniji je za 13 lipa i njegova je cijena sada 8 kuna po litri. Zasad je nepoznato za koliko će Vlada povisiti trošarine, ali veće cijene goriva su zbog toga neminovne. Posljednje pojeftinjenje jednostavno se poklopilo zbog formule kojom se utvrđuje cijena naftnih derivata, a ona se veže za cijenu nafte na Mediteranskom tržištu i za tečaj dolara.

Veće trošarine neće zahvatiti dizelska goriva, a i njihova je cijena ostala ista te eurodizel BS stoji 7,91 kunu, dizel 7,71, a loživo ulje ekstra lako ima cijenu od 5,20 kuna dok plavi dizel košta 4,77 kuna po litri. Prema Pravilniku, cijenu goriva u RH Ina može mijenjati svaka dva tjedna, ali poskupljenje odnosno pojeftinjenje ne smije biti veće od tri posto.

 

Ključne riječi

Komentara 8

ZD
zg.dezire
09:54 24.08.2010.

imam staroooog mercedesa 25 godina radi ka zingerica. ložica već 20 godina se toči. nema druge kada svi kradu i veraju u ovoj državi mogu malo i ja.

DU
Deleted user
10:35 24.08.2010.

He, he ... cijena pala za 15 lipa a za 14 dana će porast za 45 lipa :) Bar se nadajmo da neće i više ...

ZA
zagreb23
14:11 24.08.2010.

A novinari VL i logika. Cijena benzina je pala zbog Pravilnika o cijenama goriva, a povećanje trošarina na benzin je samo najvaljeno (znači nije usvojeno što znači da se NE primjenjuje) pa prema tome još ne može utjecati na promjenuu odnosno povećanje cijene benzina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije