Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazi direktorica TZ-a

Dan nakon rođendana spakirala stvari i otišla u mirovinu

Amelia Tomašević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
20.03.2014.
u 19:38

Znalo se da će Ameliji Tomašević 2014. biti zadnja godina, no s Bandićem je navodno dogovoreno da to bude nakon isteka godine

Bez direktorice je, nakon Glavnog ureda HTZ-a, ostala i turistička zajednica glavnoga grada. Amelia Tomašević iznenada je otišla u mirovinu, i to zamalo na sam 65. rođendan i nakon osam godina na čelu TZ Zagreba.

– Direktorica je na svoj rođendan, 13. ožujka, u uredu počastila nas s posla, a krajem dana došli su i članovi Turističkog vijeća. Pojavio se i predsjednik Turističkog vijeća, gradonačelnik Milan Bandić. Ne zna se je li joj tada priopćena odluka, ali direktorica je idući dan počela spremati stvari – govori jedan od zaposlenika zagrebačkoga TZ-a. Znalo se, inače, da će joj 2014. biti zadnja godina na čelu zagrebačkog TZ-a, no za kuloare je bila gotova stvar da će se to dogoditi nakon isteka godine.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Takav je, navodno, bio dogovor s Bandićem. Što je ubrzalo njezin odlazak, nitko ne objašnjava. Bivša direktorica javlja se na mobitel upadljivo vedra glasa, čudeći se interesu javnosti.

– Jesam u mirovini, ali i dalje ostajem na raspolaganju turizmu – kaže A. Tomašević, koja nas nije uvjerila da je razvoj događaja nije iznenadio. Za njezina je mandata Zagreb turistički cvao. Kad je došla, 2006., turista je bilo 538.726, a lani 808.000.

>>Godina za pamćenje: U 2013. najviše turista u Zagrebu do sada

>>Zagreb druga najbolja destinacija u Europi

Komentara 2

IN
Inat
12:02 21.03.2014.

Ona u mirovinu, ostaje vjerojatno u sluzbi vanjskog savjetnika dok se zbog "manjka kadra" zaposljava neko novi...

Avatar tajar
tajar
19:53 20.03.2014.

Zašto bi za direktoricu TZ vrijedio drugi zakon. Zar ona ne mora s navršenih 65 godina u mirovinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije