Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liberalizacija ide dalje

I Allianz spustio cijene obveznog autoosiguranja

Božo Galić
Žarko BašićPIXSELL
03.12.2013.
u 13:21

Nakon Generalija, cijene obveznog autosiguranja spustio je i Allianz, koje su sad u prosjeku niže od 350 do 530 kuna

- Nitko se normalan baš ne veseli kad mu cijene idu dolje, ali mi smo se odlučili na taj korak, jer je opravdan i možda se davno trebao dogoditi - istaknuo je Boris Galić, predsjednik uprave Allianza, predstavljajući liberalizirani cjenik pod nazivom "Oslobodili smo cijene".

Nove cijene obveznog autoosiguranja njihovih prezentiranih primjera u prosjeku su niže od 350 do 530 kuna. Svi vozači u dobi od 30 do 74 godine imaju pravo na popuste koji ovise o bonusu i jačini motora. Galić je napomenuo da su 2008. također dali liberalizirani cjenik, no šira situacija nije pogodovala da zaživi.

- Glupo je zaustavljati nešto što se prirodno treba dogoditi i danas zato imamo imamo novi cjenik - poručio je Galić.

Liberalizacija, kaže, nije divljanje, brutalno rušenje cijena s ciljem da se poveća broj klijenata, nego prirodan iskorak.

- Ovo nije trenutak koji se događa danas, nego početak procesa koji će trajati. Dobar je za klijente, ali i za osiguravatelje, ako ga shvatimo ozbiljno - poručio je čelnik Allianza čije se obvezno autoosiguranje od danas počinje prodavati i u poslovnicama Zagrebačke banke. Novost je da su u obvezno autoosiguranje uključili i pokriće štete za nezgode, ako je drugo vozilo neosigurano. Na taj ih je korak potaknula činjenica da se po hrvatskim cestama vozi 100 tisuća neosiguranih vozila.

- Uključili smo i besplatnu pravnu zaštitu za štete do iznosa od 40 tisuća kuna, a za police sklopljene do 31. ožujka klijenti dobivaju besplatan servis pomoći na cesti - pojasnio je detalje Slaven Dobrić, član uprave Allianza.

Klijent također po novom cjeniku ima pravo na jednu nesreću bez gubitka bonusa, ako ima bonus 50 posto. Uključeni su i bodovi za karticu lojalnosti MultiPlusCard, a za plaćanje osiguranja u cijelosti odobravaju popust pet posto. Osiguravatelj jamči isplatu štete u roku od pet dana od predaje potpune dokumentacije.

Generali osiguranje nedavno je također spustilo cijene 23 posto, no krovna organizacija, Hrvatski ured za osiguranje, zaključila je da nekorektno vode reklamnu kampanju i ukinila im mogućnost izdavanja Zelene karte na mjesec dana.

Komentara 2

KA
Karizma
08:03 17.10.2014.

Zao mi je svakoga tko napravi policu kod allianz osiguranja jer znam sto ga sve ceka kod moguce naplate osiguranja.Takav primitivizam nisam dozivio niti u jednoj osiguravajucoj kuci a godinama sam imao stotine polica.Odnos prama klijentu je na nivou seoskih bosanski varalica koje svasta izmisljaju da vam ne plate nastalu stetu .Bjezite od allianza sto dalje

TA
tanja1981
14:20 06.12.2013.

poštovani, mene zbilja zanima to "pojeftinjenje" i o čemu se tu zapravo radi, jer ja koliko vidim cijena je ista u svakoj osiguravajućoj tvrtci, pa tako i u Allianzu!? Cijena od 1.869,65 kn za obvezno autoosiguranje je ista kao i prošle godine! Ja tu ne vidim nikakve razlike od 300 do 500 kn! Vozač sam koji spada u skupinu od 30-70 godina, bonus je isti kao i svake godine, odnosno povećava se na 5% ukoliko nije došlo do nikakve štete, jačina motora mi je 40kW i ponude koje sam dobila od svih tvrtki su apsolutno iste kao i prošle godine! Pa neka mi netko fino objasni o čemu je tu riječ? Da li je to nekakav marketinški trik ili je to stvar koja još nije stupila na snagu? Ako nije, zanima me kada će stupiti na snagu!? Hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije