Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova kazna za HT

HT kažnjen sa 40 tisuća kuna zbog uskraćivanja dokumentacije

Ivica Mudrinić
Boris Ščitar
11.11.2010.
u 12:01

Nepravomoćna presuda Prekršajnog suda u Zagrebu donesena je nakon što je Hrvatski telekom HAKOM-ovu nadzorniku odbio dati na uvid dokumentaciju s internim podacima o parametrima i načinu izračuna troška kapitala

Prekršajni sud u Zagrebu javno je objavio nepravomoćnu presudu kojom su Hrvatski telekom i odgovorna osoba u Hrvatskom telekomu proglašeni krivima za kršenje Zakona o elektroničkim komunikacijama. Presuda je donesena jer je prilikom HAKOM-ova stručnog nadzora Hrvatski telekom odbio dati na uvid dokumentaciju u kojoj se nalaze interni podaci o parametrima i načinu izračuna troška kapitala.

Nakon provedenog prvostupanjskog postupka koji je pokrenuo HAKOM, Prekršajni sud u Zagrebu je Hrvatskom telekomu i odgovornoj osobi izrekao novčane kazne od ukupno 40.000 kuna.

Iz HAKOM-a su poručili kako je s obzirom na to da se u konkretnom slučaju radi o teškoj povredi Zakona o elektroničkim komunikacijama, za koju je istim zakonom predviđena novčana kazna do milijun kuna, izrečena kazna relativno mala u usporedbi s težinom počinjenog prekršaja te u nedovoljnoj mjeri sankcionira ponašanje Hrvatskog telekoma, a koje usporava liberalizaciju tržišta elektroničkih komunikacija u Hrvatskoj.

Zanimljivo je kako se radi o drugoj kazni koju je HT "zaradio" u kratkom vremenu jer je prošlog tjedna odgovornim osobama u HT-u, i to Ivici Mudriniću, predsjedniku uprave HT-a, te članovima uprave Juergenu Czapranu, Božidaru Poldrugaču, Ireni Jolić Šimović, Branki Skaramući te Johanu Buséu izrečena upravna mjera u ukupnom iznosu od 76.770 kn te im je naloženo da u roku od 8 dana od primitka rješenja plate navedeni novčani iznos na žiro-račun državnog proračuna.

>>Cijela uprava HT-a mora ukupno platiti 76.770 kuna kazne

Krivi su, kako je obrazloženo iz  HAKOM-a, jer je HT nudio niže cijene fiksne telefonije i tako prekršio regulirane maloprodajne cijene telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži.

Ključne riječi

Komentara 7

JA
jankoprekobrda
12:49 11.11.2010.

Ovome Mudrinicu prevarantu LOPOVU treba samo narediti da plati miljune izgubljene na njegovim patentima koje je tako velikodusno poklonio Hrvatskoj a za uzvreat uzeo sitnicu od stana. A nakon toga mu opaliti nogom u pozadinu tako da u jednom skoku zavrsi tamo od kuda je i dosao LOPOV.

RO
ronin
12:50 11.11.2010.

trebali su ih sa daleko većom kaznom odvaliti, to je njima ništa, samo će se nasmijati na to...

SW
swimm
14:06 11.11.2010.

kumica na placu za ne istaknutu cijenu na salati dobila je kaznu od 18 000 kn,a HT zbog ovakvog prekršaja dobi 40 000kn...PA OVA DRŽAVA, POLITIČARI, ZAKON I PRAVOSUĐE SU TOTALNA SPRDACINA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije