Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
električna energija

Hrvati opskrbljivače ocijenili trojkom. Najbolja im je HEP Opskrba

struja račun
Foto: ilustracija
04.03.2015.
u 12:33

Ukupno 67,44% ispitanika smatra da HEP Opskrba na tržištu nudi najbolji omjer cijene i kvalitete pružene usluge, 13,95% ispitanika da to pruža HEP ODS, 13,95% GEN-I, a 4,66% RWE

Savez za energetiku Hrvatske proveo je tijekom veljače na više od 1500 ispitanika nacionalno i neovisno istraživanje javnog mijenja o opskrbljivačima električne energije u kategoriji kućanstvo.

Rezultati su pokazali da 57,30% ispitanika koristi električnu energiju HEP ODS-a dok 31,46% ispitanika koristi električnu energiju HEP Opskrbe kroz tarifni model HEPI.

Tako električnu energiju tvrtki u grupaciji Hrvatske elektroprivrede koristi 88,76% ispitanika, navodi Croenergo.eu. Najmanji broj ispitanika, gotovo podjednako, koristi električnu energiju tvrtki GEN-I i RWE, dok su korisnici električne energije Hrvatskog telekoma najmanje zastupljeni. Očekivano, 18,60% od ukupnog broja onih koji su promijenili opskrbljivača, navode kako je glavni razlog te promjene bila cijena električne energije. Međutim, ispitanici navode i da je među razlozima promjene sigurnost opskrbe energijom te nepredvidljivi troškovi.

Ukupno 67,44% ispitanika smatra da HEP Opskrba na tržištu nudi najbolji omjer cijene i kvalitete pružene usluge, 13,95% ispitanika da to pruža HEP ODS, 13,95% GEN-I, a 4,66% RWE.

Čak 64,63% svih ispitanika u sljedećih 12 mjeseci ne planira promijeniti svojeg opskrbljivača, dok 35,37% to ipak namjerava učiniti. Kao glavni razlog navodi se cijena električne energije (86,48%), potom kvaliteta usluge (10,81%) te nepredvidljivi troškovi (2,71%). 46,34% korisnika zadovoljno je korisničkom podrškom svojeg opskrbljivača električnom energijom, 41,46% uopće nije upoznato s radom korisničke podrške, a 12,20% ispitanika nije zadovoljno s radom korisničke podrške.

88,89% ispitanika u posljednjih 12 mjeseci nije imalo prigovor na uslugu svojeg opskrbljivača, dok 11,11% je imalo prigovor odnosno reklamaciju.

50,67% ispitanika smatra kako HEP Opskrba ima najveću medijsko-marketinšku prisutnost, 14,67% RWE, a slijede ga HEP ODS i na posljednjem mjestu GEN-I. No, značajan broj ispitanika nije znao odgovoriti na navedeno pitanje.

Najveći broj ispitanika, u odnosu na njihova postojećeg opskrbljivača, ocjenom 3 ocijenilo je cijenu električne energije, ocjenom 4 kvalitetu usluge, ocjenom 4 sigurnost opskrbe, ocjenom 4 korisničku podršku, ocjenom 1 program vjernosti te ocjenom 4 način plaćanja mjesečnog računa. Tako je prosječna ocjena opskrbljivača za navedenih 6 parametara 3,33.

83,56% ispitanika najviše bi voljelo kada bi električna energija koju koriste dolazila iz domaće proizvodnje, a za 16,44% ispitanika nevažno je porijeklo. Vrlo važno je napomenuti kako niti jedan jedini ispitanik nije podržao uvoz električne energije.

Komentara 1

UM
Umjereni
13:21 04.03.2015.

Ja sam od listopada 2014. kod HT-a i to je teško njesra. Obećavaju se brda i doline da bi se sklopio ugovor na 24 mjeseca, ali problem je u tome što hep i dalje šalje svoj račun za prijenos energije. A za razliku od struje odn. njezine potrošnje, hep prijenos energije valjda naplaćuje po duhu svetome. Tako da konačni račun zapravo ovisi od toga što i hep naplaćuje za uslugu prijenosa energije i meni je na kraju struja poskupjela za 5 kuna umjesto da mi je cijena pala za 20 kuna mjesečno. A trošim jednako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije