Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dionice

Hanfa digla kaznene prijave protiv MOL-a

\'unu...zgb...24.05.2004. upravna zgrada ina-e u av.vjeceslava holjevca snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/PIXSELL
23.05.2011.
u 17:08

Hanfa je MOL prijavila jer je u privatnoj ponudi tvrdio da Inine dionice kupuje kako bi malim dioničarima omogućio da ih prodaju za 2800 kuna.

Iako je skupština Ine, kažu upućeni, bila med i mlijeko i završena je rekordno brzo, u sat vremena, sukob na relaciji Hanfa – MOL ne jenjava. Ta je regulatorna agencija, kako je i bila najavila, podigla kaznene prijave protiv MOL-a i njegove uprave zbog manipulacije tržištem i prijevare u gospodarskom poslovanju.

Za prvo je kazneno djelo predviđena kazna do pet godina zatvora, a za drugo do osam. Hanfa je MOL prijavila jer je u privatnoj ponudi tvrdio da Inine dionice kupuje kako bi malim dioničarima omogućio da ih prodaju za 2800 kuna, a nakon isteka te ponude kupovao ih je po znatno višoj cijeni.

Time je, tvrdi Hanfa, oštetio male dioničare. Hanfa je produljila obustavu trgovanja Ininim dionicama.

Ključne riječi

Komentara 4

N7
No.77
22:13 23.05.2011.

Još jedno VELIKO HVALA drugovima Račanu, Liniću i Crkvencu što su uveli MOL-a kao strateškog partnera u INI. Da mi je znati gdje je sad drug Maras, jeli veliča taj potez njegovih stranačkih drugova.

Avatar alien79
alien79
17:36 23.05.2011.

Nekako vjerujem da će se Mađari ipak domoći preko 50% INA-e, što zahvaljujući našim nesposobnjakovićima što već poslovičnoj izdaji Hrvatskih interesa.

FL
flok
17:39 23.05.2011.

ako do toga dođe , ajme neka jaca donese zakon da nitko ne može prijeći 50 posto ako ga donese, ima moj glas ako ga ne donese - ide u kategoriju onih što su prodavali ina-u - račana i sanadera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije