Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova faza diva društvenih mreža

Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi 'metaverzum'

Facebook child sexual exploitation content
Niall Carson/PA Images/PIXSELL
18.10.2021.
u 09:04

Američka kompanija je pod međunarodnim pritiskom. Bivša produkt menadžerica Facebooka  Frances Haugen optužila je bivšeg poslodavca početkom listopada da, između ostalog, nije dovoljno transparentan u pogledu potencijalnog nanošenja štete.

Facebook, div društvenih mreža, objavio je u nedjelju da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Europskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma. Tvrtka surađuje s drugima kako bi razvila "novu fazu međusobno povezanih virtualnih iskustava koristeći tehnologije poput virtualne i proširene stvarnosti", ili metaverzum, priopćio je voditelj Facebooka za politike i javne poslove Nick Clegg.

"Metaverzum ima potencijal pomoći u otvaranju pristupa novim kreativnim, društvenim i ekonomskim prilikama. A Europljani će ga oblikovati od samog početka", dodao je. 

Clegg, bivši zamjenik britanskog premijera, rekao je da je ulaganje "glas povjerenja u snagu europske tehnološke industrije" te je istaknuo da je Europa "iznimno važna Facebooku". "Osim tehnoloških talenata u nastajanju, EU također ima važnu ulogu u oblikovanju novih internetskih pravila. Europski kreatori politike vodeći su u nastojanju da se europske vrijednosti poput slobode izražavanja, privatnosti, transparentnosti i prava pojedinaca ugrade u svakodnevni rad interneta ", navodi se u priopćenju.

Američka kompanija je pod međunarodnim pritiskom. Bivša produkt menadžerica Facebooka  Frances Haugen optužila je bivšeg poslodavca početkom listopada da, između ostalog, nije dovoljno transparentan u pogledu potencijalnog nanošenja štete. 

Facebook je odgovorio da internetska mreža svaki dan pokušava pronaći ravnotežu između prava milijardi ljudi na slobodu izražavanja i sigurnog okruženja za korisnike.  Facebook je nedavno završio na naslovnicima i zbog greške u sustavu koja je dovela do pada Facebooka, Whatsappa i Instagrama na otprilike šest sati. 

Ključne riječi

Komentara 1

DT
denis_test
17:11 20.10.2021.

zanimljivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije