Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prednosti sustava eVisitor

Prednosti sustava eVisitor: Vidi se tko iznajmljuje na crno, pod povećalom i vikendice

kliman
Foto: Branimir Bradarić
02.06.2016.
u 06:45

Nakon početnih teškoća eVisitor se uhodava, a pristup nema najviše 10 posto iznajmljivača, kaže Ivičić

Novi sustav prijave turista eVisitor iznajmljivačima je dostupan i preko sustava e-Građani. Tom su se novosti pohvalili ministrica uprave Dubravka Jurlina-Alibegović, ministar turizma Anton Kliman i šef HTZ-a Ratomir Ivičić, koji kažu da se intenzivno radi kako bi se građanima omogućilo što je moguće više e-usluga.

U eVisitor, s 94.000 objekata za smještaj, hoteli su se već uvezali, a od gotovo 69.000 iznajmljivača svoje je goste na taj način dosad evidentiralo njih nešto više od 15.000. Najveći se pritisak tek očekuje, a direktor HTZ-a Ivičić uvjerava da se sustav nakon početnih teškoća uhodava i da mu ne može pristupiti samo 10% iznajmljivača koji nemaju internet.

– Oni to mogu obaviti u turističkoj zajednici ili agenciji. Novi sustav povezan je i s Carinskom upravom i Turističkom inspekcijom, koje sada lako mogu pratiti iznajmljivanje na crno, uključujući vikendice – kaže Ivičić.

Što se tiče broja turista prema eVisitoru, turistički čelnici zasad obavještavaju o stanju po danima, ali tvrde da sustav daje i kumulativne podatke. No oni im, kažu, služe za interne potrebe.

Komentara 7

MR
Mrzim_registraciju
09:36 02.06.2016.

Baš me zanima kako to neki sustav može vidjeti da netko iznajmljuje na crno ako ovaj nije nigdje prijavio svoje goste? Jedino u slučaju da dolaze iz zemlje iz koje je potrebna viza pa je navedena ta adresa, a kakoako je preko 90% gostiju u Hrvatskoj iz EU tada je to nemoguće vidjeti. Dakle političari, paraziti i uhljebi opet lažu kako su napravili nešto što nisu.

LL
LEX-LUTOR
09:09 02.06.2016.

Smanjite poreze, birokraciju, čekanje na izdavanje dozvola, ukinite nebulozne zakone po kojima bi i pola Švicarskih firmi bila zatvorena i neće Vam trebati nikakve inspekcije i represija.

TT
tata.tomy
09:43 02.06.2016.

Najbolje kod eVisitora je što ga još uvijek ne koristi Državni zavod za statistiku, iako tako stoji na web stranici eVisitora. Iznajmljivači i dalje jednom mjesečno dostavljaju TU-11 obrasce u papirnatom obliku, a oni informatički malo sretniji u XLS ili TXT datotekama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije