Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupnja Do kraja ožujka

Croatia Airlines obustavila letove za Rim i objavila detalje o promjenama karata

Croatia Airlines
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
10.03.2020.
u 13:56

Croatia Airlines nastavlja obavljati planirane letove u sva ostala europska odredišta tvrtke

Croatia Airlines je od danas privremeno do kraja ožujka obustavila letove na liniji Zagreb-Split- Rim.

U hrvatskoj nacionalnoj aviokompaniji navode da su tu mjeru uveli kako bi se spriječilo širenje epidemije koronavirusa u Republici Hrvatskoj, odnosno s ciljem da se u najvišoj mogućoj mjeri zaštiti opće zdravstveno stanje svih hrvatskih građana pa tako i zdravstvena sigurnost putnika i zaposlenika Croatia Airlines.

Putnici s otkazanih letova Zagreb – Rim imaju pravo na promjenu datuma leta te povrat novca u slučaju da u cijelosti odustanu od putovanja.

Zbog novonastale situacije Croatia Airlines od danas primjenjuje prilagođena pravila i procedure i za sve međunarodne putnike, koji su dosad kupili karte za letove te putnike koji će karte kupiti do kraja ožujka, a za putovanja planirana do 31. svibnja 2020. Konkretno, putnicima se odobrava promjena datuma leta na istoj liniji i to bez naplate naknade, uz uvjet da se putovanje obavi do 31. prosinca 2020. godine. U slučaju da prigodom promjene datuma leta nije dostupan prijevoz u istom tarifnom razredu kao što je na originalnoj karti, naplatit će se samo razlika u cijeni do prvog raspoloživog tarifnog razreda.

Prodajno osoblje Croatia Airlinesa o otkazivanju letova na relaciji Zagreb – Rim i Rim – Zagreb već je počelo obavještavati sve putnike koji su kupili karte za letove do kraja ožujka ove godine, a korisnici usluga o svemu se izravno obavještavaju i preko ostalih prodajnih kanala (internet, prodajni agenti i drugi).

U Croatia Airlinesu navode i da je privremena obustava letova u Rim i iz njega (trenutno jedino talijansko odredište u mreži te aviokompanije) u skladu je s najaktualnijim odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH o obveznoj dvotjednoj karanteni za sve inozemne državljane, koji iz Italije dolaze u Hrvatsku, dok je za hrvatske državljane određena samoizolacija. Također, na donošenje ove mjere utjecala je i najnovija odluka talijanske vlade o proglašenju karantene za cijelu Italiju zbog epidemije koronavirusa.

Croatia Airlines nastavlja obavljati planirane letove u sva ostala europska odredišta tvrtke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije