Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje u usponu

Bizovačke toplice ruše rekorde: Prihod od privatnih gostiju porastao za 66 posto

Bizovačke toplice
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
19.04.2019.
u 08:55

Od 2014. kada je na 7. dražbi kupio devastirane Bizovačke toplice u stečaju Jako Andabak je do sada investirao ukupno 54 milijuna kuna, a do kraja ove godine započet će gradnja novog hotela

Lječilište Bizovačke toplice, nadomak Osijeka, ruši rekorde – za čak 66 posto skočio im je prihod od privatnih gostiju u prvom tromjesečju ove godine, u usporedbi s istim razdobljem lani, sa 67.000 na 111.000 kuna. Broj privatnih noćenja povećao se za 30 posto, a gostiju za 40 posto. Najveći je to skok otkako je to moderno lječilište, sa statusom jednoga od najboljih u Hrvatskoj, prije tri godine otvorilo vrata. Usporedbe radi, broj privatnih noćenja lani je iznosio 4327, a godinu ranije 3968.

– Smanjio se broj pacijenata koji plaćaju smještaj, a donose uputnicu, te povećao broj onih koji plaćaju kompletnu uslugu (Sunčanim toplicama smještaj i Lječilištu zdravstvene usluge). Porasla je i potražnja za specijalnim fizioterapeutskim tehnikama za koje sustavno educiramo naše fizioterapeute kako bismo proširili ponudu – pojašnjava Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice.

Vrhunska usluga

Najviše je privatnih gostiju iz Hrvatske, BiH, Njemačke i Austrije. Uz fizikalno-terapijske procedure po preporuci liječnik, oni traže, primjerice, masaže te specijalizirane tehnike za uklanjanje boli, ali i stresa. Bizovačko se lječilište isprofiliralo i za rad s amputiranim pacijentima.

– Formirali smo ekipu fizioterapeuta i uspostavili odličnu poslovnu suradnju s protetičkom opskrbom, tako da je rehabilitacija amputiranog pacijenta kod nas zaokružen proces – od preuzimanje pacijenta iz bolnice, dovoženja direktno kod nas ili odvoženje njegovoj kući – navodi ravnateljica Mihaljević. Ako pacijent mora provesti određeni period kod kuće, za to ga vrijeme obilaze protetičari, vodi se briga o dokumentaciji, jer često je riječ o samcima koji nemaju nikoga tko im može pomoći i ne poznaju sustav.

– Svaka osoba koju uspijemo podići iz kolica i omogućiti joj donekle samostalan, kvalitetniji život, za nas je golem uspjeh – ističe ona. U planu je izgradnja novog terapijskog objekta.

– Njime će se značajno povećati kapacitet terapijskog prostora našeg lječilišta i dodatno povećati broj pacijenata. Zaokružit će se tako ponuda Lječilišta Bizovačke toplice i svrstat će se ono u sam vrh rehabilitacijskih ustanova u Hrvatskoj – najavljuje Marcel Medak, predsjednik Uprave Bizovačkih toplica.

Hotel sa 160 soba

Devastirane i u stečaju, Bizovačke toplice prodane su 2014., na sedmoj dražbi, Jaki Andabaku za 14 milijuna kuna. Odmah je započeo i prvi val investiranja – 10 milijuna kuna uloženo je u najveći bazen s valovima u Hrvatskoj. Izgradnja najmodernijeg lječilišta stajala je 22 milijuna kuna.

Istodobno, rekonstruirani su unutarnji bazeni, uređeni su i sportski tereni i okoliš. U to je uloženo 20 milijuna kuna. Sagrađeni su kasnije i vlastita hidrostanica, novi ulazi u kupalište i prilazi bazenima, za dva milijuna kuna. Ukupno su 54 milijuna kuna, uložena u obnovu kompleksa. No, najveća investicija tek slijedi – rušit će se Hotel Termia pa graditi veći, s četiri zvjezdice i 160 soba, dakle 40 više. Investicija je to između 16 i 17 milijuna eura.

– Nakon što sam prije tri godine na skijanju ozlijedila vratnu kralježnicu, liječnica me je uputila na fizikalne terapije. Zbog poznate kvalitete zdravstvenih usluga, preporučila mi je Lječilište Bizovačke toplice što je meni bilo jako prihvatljivo, jer sam zbog blizine lokacije, mogla iz Osijeka svaki dan putovati na terapije. Kako fizička ozljeda često uzrokuje i lošije cjelokupno psiho-fizičko zdravlje, već su mi prvi dojmovi na terapijama bili izrazito pozitivni upravo iz područja koji su mi tada bili jako važni. To se prvenstveno odnosi na stručnost, susretljivost, ljubaznost i veliku profesionalnost svih zaposlenih s kojima sam imala kontakt (liječnika, fizioterapeuta, administrativnog i pomoćnog osoblja). Uz to, terapije su dale jako dobre rezultate i u poboljšanju mog fizičkog zdravlja tako da od tada redovito koristim usluge Lječilišta Bizovačke toplice. Izrazito sam zadovoljna što, pored standardnih fizikalnih terapija, lječilište ima u ponudi i brojne inovativne, u svijetu već dokazane, terapije kojima također treba dati priliku da svoje djelovanje dokažu i na nama – ispričala je pacijentica Renata Ivanković.

 

Ključne riječi

Komentara 2

KO
komar64
09:27 19.04.2019.

Pozitivan ste primjer panetnog ulaganja na opću korist sviju. Za desetku ste.

PH
Petarstijena-HR
13:41 19.04.2019.

Jako Andabak je ipak Dalmatinac, mora biti dobro..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije