Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika

Barclays banka: Povlačite novac iz Hrvatske u Ukrajinu ili Litvu

vlada (1)
Patrik Macek/Pixsell
03.03.2012.
u 12:38

Vladine su mjere jednokratne i nedovoljno ambiciozne, ocjenjuju analitičari Barclays banke, prenosi Novi list.

– Novac kojim ste kreditirali Hrvatsku prebacite u Ukrajinu ili druge zemlje srednjeistočne Europe, poput Litve. Preporučila je to jedna od najvećih britanskih banka, Barclays banka svojim klijentima jer su njezini analitičari nakon posjeta Zagrebu uvjereni da hrvatska Vlada nije učinila dovoljno da izbjegne pad kreditnog rejtinga iz investicijskog u kategoriju "junk" (smeće), prenosi Novi list.

– Nakon sastanaka u Zagrebu mislimo da je realno da će Hrvatska u ožujku izgubiti postojeći investicijski rejting – upozoravaju ulagače u hrvatske obveznice iz banke koja je generalni sponzor Premier lige. Ipak, ističu da ne vjeruju da će pad kreditnog rejtinga za Hrvatsku imati iste posljedice kao u Mađarskoj. Napominju i to da je kreditna agencija Fitch dala Hrvatskoj još malo vremena da pokaže spremnost na strukturne reforme, te ističu da je najveći problem to što je Vlada u proračunu za ovu godinu izabrala pravi smjer, ali da su promjene koje on donosi premalo i da su spore.

 – A start... but still too little, too slow (to je početak, ali još uvijek premalo i presporo), slikovito poteze Vlade ocjenjuju u jednoj od jednoj od najutjecajnijih europskih banaka. Kao pozitivan primjer ističu da je po prvi put u povijesti Hrvatska srezala proračunsku potrošnju u odnosu na prethodnu godinu, da deficit pada sa 5,5 posto BDP-a iz 2011. godine na 3,8 posto u ovoj godini. – Vladine su mjere jednokratne i nedovoljno ambiciozne – ocjenjuju analitičari Barclays banke, prenosi Novi list..

 Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 134

KR
Kronika
12:47 03.03.2012.

A kaj bi dali Milanoviću, Čaćiću i Liniću kaj resfrčkaju. Pa to su pametni ljudi koji gledaju za sebe ne druge.

KK
KINGS KlNG®
12:49 03.03.2012.

vozači zaprežnih kola ne mogu biti piloti

KK
KINGS KlNG®
13:33 03.03.2012.

Sposoban premijer, sposoban za junk !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije