Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Barbara Dorić nova direktorica tvrtke LNG Hrvatska

Vladin je plan da terminal počne raditi početkom 2020. godine
19. travnja 2018. u 14:55 5 komentara 4119 prikaza
Barbara Dorić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Kako bi se ubrzala procedura gradnje LNG terminala, Vlada RH pokrenula je proceduru za donošenjem posebnog zakona 'lex LNG' kojim se određuje se da će tvrtka LNG Hrvatska dobiti koncesiju na pomorskom dobru radi gradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene u Omišlju.

KONCESIJA NA 99 GODINA Lex LNG: Vlada izradila poseban zakon o terminalu u Omišlju

Nova direktorica tvrtke LNG Hrvatska postala je Barbara Dorić koja je do sada obnašala dužnost predsjednice Uprave Agencije za ugljikovodike. Radila je u Centru za energetske investicije koji je u međuvremenu pripojen Agenciji i američkoj konzultantskoj kući A. T. Kearney.

U Nadzornom odboru nalaze se Kažimir Vrankić, kao predstavnik tvrtke HEP d.d.,  Mihovil Anđelinović, kao predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Luka Balen, kao predstavnik tvrtke Plinacro d.o.o. 

Kako je Večernji list ranije pisao, budući da se očekuje da će u tvrtki LNG Hrvatska, koja je sad u suvlasništvu HEP-a i Plinacra, većinski udio držati strane tvrtke, zakonom koji je upućen u javnu raspravu izričito se navodi da brod koji je u biti plutajući LNG terminal mora biti pod hrvatskom zastavom.

Plan je da terminal počne raditi početkom 2020. godine, a u tvrtki LNG Hrvatska obvezujuće ponude za zakup kapaciteta očekuju se do kraja travnja, a krajem drugog kvartala i konačna investicijska odluka.

Hrvatska kakvu trebamo K. Grabar-Kitarović: 'Hrvatska ima priliku postati energetski lider regije' Biramo izvrsnost S LNG terminalom Hrvatska postaje strateški energetski igrač rasprava Omišljani se protive plutajućem LNG terminalu
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Manu@:

    Vrdoljakova allround igračica. S mjesta ravnateljice Agencije za ugljikovodike na LNG Hrvatska. Koalicija Petokraka za neke radi odličan posao .

  • rightside:

    halo, a jel ona nova u komisiji za sukob interesa pocela rjesavat plenkoviceve slucajeve.ako nije kad misli pocet? zasto? pa zato.. evo joj novog slucaja,,)))))

  • Lujo123:

    gdje god se pojavi kažimir vrankić tu je i kriminal do neba!