Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RENAULT

Novo lice i motor u Hrvatsku uveli tri člana obitelji Megane

Renault Megane
Foto: Renault
1/2
20.01.2014.
u 13:50

Na našem se tržištu novitet nudi po cijeni od 112.900 kuna za Berline izvedbu sa 115 konjskih snaga

Renault je obnovljenu obitelj Megane uveo na hrvatsko tržište te se kompaktni model u novom izdanju može kupiti po cijeni od 112.900 kuna. Megane treće generacije ovim je redizajnom dobio novo lice, odnosno nova mu je prednja maska i odbojnici, poklopac motora s velikim znakom marke.

Novodizajnirana su mu prednja svjetla i LED dnevna svjetla, kao i rešetka hladnjaka. Time se Renault Megane uskladio s ostalim modelima koji su već usvojili novi identitet marke.

Tehnološki bogatija unutrašnjost donosi multimedijski sustav R-Link s dodirnim ekranom koji uz navigaciju, radio, Bluetooth omogućava i povezivost s internetom. Sigurnosni Visio sustav, pak, preko prednje kamere prati situaciju ispred automobila te automatski regulira duga i kratka svjetla, ali i upozorava vozača kad nenamjerno prijeđe preko crte prometnog traka.

Motornu gamu upotpunio je novi agregat, Energy Tce 130, koji se može naručiti i sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Inače svi Megane modeli serijski dolaze sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Uz novi agregat, u benzinskoj su paleti još Energy TCe 115, na kojeg se odnosi početna cijena od 112.900 kn, kao i 2,0 T 220 i 2,0 T 265. Dizelaši razvijaju 95, 110, 130 i 165 konja, a dizelska ponuda cjenovno starta od 116.900 kn. Sve navedene cijene uključuju popust od 2000 kn, koji je aktualan do kraja veljače. Karavanski Grandtour od Berline je 6000 kn skuplji, dok je kod Coupea razlika u cijeni 4000 kn.

Sportski modeli također su pomlađeni. Vizualno je osvježena i GT izvedba (od 200.900 kn), a Megane R.S. - s motorom 2,0 16V sa 265 konja, po cijeni od 228.900 kn - prvi put dolazi s funkcijom R.S. Replay koja vozaču omogućava da prati telemetriju vozila, ali i da te informacije podijeli s drugima. R.S. i dalje nudi izbor između dvije vrste šasije: Sport i Cup. Tijekom ljeta očekuje se i limitirana izvedba R.S., snažnija i još bolje opremljena, s više sportskih detalja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije