Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNO ĆE SE NAPLAĆIVATI

Netflix donio odluku koja se neće svidjeti ni Hrvatima: Prijatelji vam moraju preseliti profile

Rekordan rast broja pretplatnika i prihoda Netflixa u 2020. godini
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
25.10.2022.
u 21:33

Proteklih dana su i korisnici u Hrvatskoj dobivali obavijesti od Netflixa da se više neće moći dijeliti profili. No, Netflix je to zapakirao u promidžbene poruke pa neki korisnici možda i nisu odmah primijetili

Američka streaming platforma Netflix službeno je donijela odluku o ukidanju dijeljenja profila, što je brojnima omogućilo da svoje omiljene serije i filmove gledaju - besplatno.

Trenutno još stoji pravilo prema kojem jedan vlasnik Netflixovog računa može imati i do pet profila, a prema novoj odluci ti će se profili dodatno i naplaćivati, prenosi CBS.

Proteklih dana su i korisnici u Hrvatskoj dobivali obavijesti od Netflixa da se više neće moći dijeliti profili. No, Netflix je to zapakirao u promidžbene poruke pa neki korisnici možda i nisu odmah primijetili da će izgubiti profile.

Netflix je malim slovima napisao da ukoliko ne učine ništa servis će sam ukloniti potprofile, a korisnici imaju rok do kraja listopada da si arhiviraju profile ili transferiraju osobama koje su ih koristile kako bi oni mogli nastaviti svoj na svojoj pretplati.

''Uzbuđeni smo najaviti kako smo dodali novu značajku koja se zove ''Profile Transfer'' koja bi trebala olakšati život korisnicima. Putem te značajke olakšat će prijenos postojećeg profila - uključujući i preporuke, povijest gledanja, Moja lista, postavke, spremljene igre i više - na novi račun.

Ako ne želiš tu značajku na svojem profilu, možeš je isključiti. Ako to ne učiniš, ova će značajka biti automatski uključena 10 dana od 20. listopada'', navode u obavijesti.

Prema novim uvjetima korištenja koji kreću od početka 2023. godine, bit će dozvoljen samo jedan profil po računu, s više uređaja, a svi koji će htjeti imati dodatne profile morat će platiti dodatno. Ova značajka pokrenuta je već u El Salvadoru, Guatemali, Hondurasu, Argentini te Dominikanskoj Republici te se tamo naplaćuje 2,99 dolara, odnosno oko 23 kune.

Pitali smo i vlasnike računa što će napraviti povodom ove odluke, a svoj odgovor možete zabilježiti u anketi ispod:

>> VIDEO Ova scena u Jadranu prije 30 godina je bila skoro nezamisliva: Sad je more puno labudova!

 

Ključne riječi

Komentara 6

VO
Votum
22:20 25.10.2022.

Netflix je i tako postao smeće i skladište Korejskog smeća. Što mi treba, bogu hvala, ima na Piratebay.org i lipo si skinem. Dovoljno mi hbo max i amazon prime. Hulu i Disney piratiziram pa mogu i Netflix.

MA
Marinmali
22:33 25.10.2022.

Netflix ajme meni nije mi dobro

Avatar lola lola
lola lola
13:38 26.10.2022.

Nemam Neflix I dobro mi je. Ionako imam besplatne streaminge I nadjem tamo sto hocu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije