Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internet

Microsoft predstavio internetski preglednik Internet Explorer 9

microsoft
Reuters
11.02.2011.
u 08:30

Povratne informacije o beta inačici Internet Explorera 9 dale su detaljan uvid u poboljšanja koja su implementirali u završnu inačicu

Microsoft je jučer, pet mjeseci nakon objave beta inačice, predstavio posljednju "radnu“ verziju svog internetskog preglednika Internet Explorera 9.

Novu inačicu preglednika do sada je preuzelo više od 25 milijuna korisnika, a odlikuje se minimalističkim korisničkim sučeljem, hardverskim ubrzavanjem prikaza stranica te podrškom za standarde HTML5 i CSS3, kao i povezivanjem funkcionalnosti s onima operativnog sustava Windows 7 – mogućnošću smještaja određene stranice za traku sa zadacima.

Ovo je ujedno i najsigurniji internetski preglednik, koji omogućava nadzor dodataka koji usporavaju preglednik, upozorava korisnika ako preuzima potencijalno zloćudan sadržaj te podatke i računalo štiti sustavom pametnog filtriranja koji otkriva i blokira internetske stranice koje distribuiraju zlonamjerni softver kroz socijalni inženjering, tvrdi se u priopćenju Microsofta.

– Povratne informacije o beta inačici Internet Explorera 9 dale su nam detaljan uvid u poboljšanja, koja smo implementirali u završnu radnu inačicu. Krajnji korisnici odmah će vidjeti poboljšanja performansi, čišće korisničko iskustvo koje će im omogućiti još bolji doživljaj omiljenih internetskih stranica, kao i poboljšanja sučelja kao što su unaprijeđeno upravljanje karticama, ujednačeno web-iskustvo u sustavu Windows 7 sa značajkama kao što su skočni popisi i pretpregledi trake alata, kao i brza navigacija do omiljenih web-mjesta putem trake zadataka operativnog sustava Windows 7 – istaknuo je Kristijan Kramarić, voditelj grupe proizvoda klijentskog softvera u Microsoftu Hrvatska.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

VO
VolimZagreb
08:54 11.02.2011.

Prvi znak izlaska hrvatske privrede iz recesije.

MA
MaloMisto
10:02 11.02.2011.

ha, ha... \"Ovo je ujedno i najsigurniji internetski preglednik...\" i onda popis \"novih\" poboljsanja koje Firefox i Chrome imaju vec par godina...

GO
Godot
10:54 11.02.2011.

Najsigurniji preglednik? Nikada se ništa Microsoftovo nije moglo okarakterizirati kao \"najsigurnije\", a ne može se ni novi Internet Explorer. \"Out of the box\" Opera je vjerojatno najbolji i najsigurniji web preglednik, a alternativa mu može biti Firefox s određenim add-onovima.. Bilo bi lijepo kada bi Večernji pokušao biti objektivan i počeo iznositi PROVJERENE ČINJENICE (tvrdnja da je IE \"ujedno i najsigurniji internetski preglednik\" to definitivno nije) ili počeo označavati plaćene oglase za Microsoft, Apple i slične proizvođače drugo-razrednog smeća kao plaćene oglase, što oni, s obzirom na (ne)objektivnost takvih članaka, očito i jesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije