Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

iPad će se koristiti najviše za surfanje internetom

hands-on ipad07
Flickr CC
27.03.2010.
u 11:06

U anketi je sudjelovalo 2176 sadašnjih i potencijalnih vlasnika iPada, a provela ju je kompanija ComScore.

Polovica vlasnika Appleovog iPada taj proizvod namjerava koristiti isključivo za srufanje internetom, pokazalo je istraživanje. Njih 48 posto iPad želi koristiti za pristup e-mailu, 37 posto za čitanje elektronskih knjiga, a 26 posto za igranje video igara.

U anketi je sudjelovalo 2176 sadašnjih i potencijalnih vlasnika iPada, a provela ju je kompanija ComScore.

Kako se moglo i oečkivati, ispitanici smatraju da je glavni nedostatak novog "Appleova čuda" nemogućnost tzv. multitaskinga tj. izvršavanja više funkcija istovremeno. 37 posto korisnika glavnim nedostatkom pak smatra premalen ekran koji bi, prema njihovom mišljenju, trebao biti jednak onom na prosječnom prijenosnom računalu.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
bassland
16:24 27.03.2010.

Jasno je da je problem multitaskinga najveći kamen spoticanja i kod iphone-a i sad kod iPada. Međutim, nije to tek tako jednostavno riješiti jer je glavni problem trajanje baterije. Kod Win mobile platforme uz to idu i problemi registara i sl. čime se usporava rad OS-na mobilnom uređaju. Apple-ovi inženjeri neći izaći sa multitaskingom dok ne nađu najekonomičnije i najefikasnije rješenje. Nadamo se da će se to desiti do ljeta sa novim iPhone-im i novim OS-om 4.0

CI
cickova
18:39 27.03.2010.

koji je ovo šit za tatine sinčiće

ST
stp
21:34 27.03.2010.

iPad je u sustini nista drugo nego uvecani iPhone sa jacim procesorom i nista vise i stvarno mi nije jasno kome to uopste treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije