Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI iQ MAGAZIN

Hrvati i carpooling te kako u sjeni krize u Hrvatskoj buja industrija videoigara

iQ magazin
Foto: VL
1/5
17.06.2015.
u 09:10

Novi iQ magazin je na kioscima. Magazin koji vam otvara svijet korisne tehnologije, znanosti, gadgeta... i ujedno predstavlja svjetske trendove. Sigurno ste čuli za dijeljenje prijevoza, no znate li kako funkcionira i na što paziti?

U online trgovinama, pak, svakodnevno se pojavljuju gomile korisnih, ali i onih nefunkcionalnih aplikacija. Mi smo ih isprobali i otkrivamo vam koje su 'in', a koje 'out'. Budite spremni za ljeto i provjerite 10 najboljih novih fotoaplikacija. Dosadilo vam je mučiti se s punjenjem mobitela? Jeste li isprobali bežične punjače?

Iako, Hrvatska nikako da izađe iz gliba krize i jedino o čemu se može stvoriti neki konsenzus jest to da u Hrvatskoj puno toga ne štima. No, upravo u tehnologiji ima svijetlih primjera. Ima tvrtki koje i u krizi iznimno uspješno posluju i rastu neviđenom brzinom. Upravo se to događa s industrijom videoigara u Hrvatskoj. Pročitajte tko sve i što radi u svijetu igara, ali i kako se uključiti i postati dio - dobre 'gaming' priče.

Tu je i priča o pošasti modernog doba - hakerima. Istražili smo koji su motivi i tko stoji iza najpoznatijih hakerskih skupina te gdje su danas i što radi 10 najpoznatijih hakera koji su upadali u najtajnije servere i radili štete koje se mjere u milijunima dolara.

Nastavljamo i s našim natječajem za najbolju kratku ZF priču, iz prvog kruga izdvajamo "Micesor" autora Robija Selana, a za drugi krug priče nam možete slati do 20. kolovoza na mail iq@vecernji.net.

Foto: VLm

Komentara 3

SP
Spezispezi
11:23 17.06.2015.

Buja sve čega se država ne dotakne. Ovi tipovi iz IT industrije se kriju negdje po garažama i stanovima pa nesmetano razvijaju posao. Čega se država i birokracija dotakne to usahne ko trava na Poljudu. Javna tajna i najbolji savjet novim poduzetnicima; otvorite firmu na jednoj adresi a radite na drugoj, neće vas šup...ne birokratske naći i tražiti na kile potvrda, elaborata uvjerenja itd. IT je dokaz tome.

IE
iesu
09:53 17.06.2015.

zadnja stvar koja nam treba su "procvat industrije videoigara", kvazi-gaymeri i zapadnjačko kvazi-gaymer novinarstvo koje ono donosi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije