Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost komunikacije

Mlađima Facebook postaje naporan jer ga otkrivaju njihovi - roditelji

Mladi
Foto: STEPHANIE PILICK/DPA/PIXSELL
22.04.2014.
u 11:34

Online razgovor nikad ne može (i ne smije) zamijeniti onaj pravi

Facebook stari – društvenu mrežu mlađa je populacija počela napuštati jer im nije dovoljno “napeta”. Tako bismo mogli pojednostavniti vijesti iz Amerike prema kojima je to i dalje najpopularnija društvena mreža, no izgleda da se profil korisnika počinje mijenjati. Ako je vjerovati brojkama, u Americi je porastao broj korisnika u dobi od 45 do 54 godine. I upravo to smeta onima barem dvostruko mlađima. Jer, malo je nezgodno kada mama “lajka” sliku koja definitivno nije namijenjena njenim očima. I obratno.

Kao prijenos uživo

A takve su situacije svakodnevne te će, izgleda, tako još dugo i ostati. Ispovijedanje gdje je tko bio i što radio u maniri prijenosa uživo praksa je mnogima pa se njezina racionalnost i ukus više i ne dovode u pitanje. Komentiranje iz minute u minutu iako, recimo, svi akteri “razgovora” sjede jedan do drugog također je uobičajeno...

Facebook je, naime, najčešća društvena mreža na mobitelima pa se sad teško više propušta ikakva novost odande. No mora se podvući da online komunikacija nikad neće, a i ne bi smjela postati jednaka autentičnom razgovoru.

http://www.zdravi-grad-porec.hr/strucne_teme_drustvene_mreze.php

– Nadam se da su društvene mreže doživjele svoj vrhunac i da idu prema krahu. Tada će ljudi razgovarati, družiti se, šetati i imati potpune odnose jer je to – normalno, a ovo je patologija prema mojemu mišljenju – jasan je dr. Milan Košuta, psihijatar koji je nedavno i sam bio u situaciji da se koristi tehnologijom radi svakodnevne komunikacije.

– Hvala Skypeu! Ali drukčije se nije moglo. Kad se drukčije ne može, onda svaka čast tehnologiji – poručuje ugledni terapeut.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL

Društvo ne prepoznaje

– Društvene mreže svojevrsna su perverzija i to se jedanput mora glasno reći jer se to u društvu ne prepoznaje – smatra dr. Košuta ističući racionalnost upotrebe društvenih mreža i njihovo stavljanje na mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije