Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Doušnici i suradnici'

Vučić smjenjuje načelnike policije zbog sumnje na suradnju s kriminalcima

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
20.06.2014.
u 20:03

Vučić je rekao kako policija, osim jedne, nije imala ni jednu značajniju akciju protiv narkomafije

Šefovi svih pet uprava u policiji bit će promijenjeni, a na njihovo mjesto će privremeno doći njihovi zamjenici, do izbora novih – rekao je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Ureda za koordinaciju službi sigurnosti na kojoj se raspravljalo o sumnjama da kriminalne skupine imaju suradnike i doušnike u vrhu MUP-a Srbije zbog čega nije uspjela ni jedna akcija protiv narkomafije jer im je netko iz policije javljao za početak akcije.

Kako je Vučić pojasnio na današnjoj tiskovnoj konferenciji, odluka o smjeni šefova uprava policije, "rezultat je objektivne situacije da su se policijske službe počele baviti same sobom, politikom i sve većim utjecajem na medije".

Vučić je rekao kako policija, osim jedne, nije imala ni jednu značajniju akciju protiv narkomafije "iako sam od čelnika policije tražio rezultate i uporabu svih mogućih sredstva, da izaberu trenutak i pokažu najbolji rezultat". Zamjerio je policiji što "juri" male preprodavače, a veliki dileri ostaju neotkriveni. – Darko Šarić neće zapovijedati Vladi Srbije i zato mislim da je Rodoljub Milović (kojega je Šarić spominjao, ali je poligrafom utvrđeno da je Milović u pravu, ali je svejedno smijenjen, op.a.) pošten policajac. Ali neće Srbijom upravljati ni Ljubiša Buha Čume.

Nažalost, mnogi su ušli u borbu između Čumeta i Šarića, ali Srbija u tome neće sudjelovati. O utjecaju na tabloide neću ni riječ reći – rekao je Vučić i spomenuo izvjesnog Kosmajca koji je "najinteligentniji narkodiler" i "svi ga se boje" i nekog Vavića.

>> Nikolić: Kriminalci su povezani s vrhom MUP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije