Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantni podaci

Djevojke u Crnoj Gori već sa 15 - 16 godina ulaze u svijet prostitucije

prostitutka
Foto: Thinkstock
20.08.2014.
u 13:46

Direktorica nevladine organizacije Crnogorski ženski lobi Aida Petrović kaže da pri tome djevojke doživljavaju sve i svašta pri čemu moraju biti sa muškarcima koji im mogu biti očevi ili čak i djedovi dok su maltretiranja redovita

Prema pisanju podgoričkog dnevnog lista Dan djevojke u Crnoj Gori u svijet prostitucije ulaze sa 15 ili 16 godina pri čemu su najčešće mamac za taj surovi svijet poslovi go go igračica, šankerica ili konobarica. Direktorica nevladine organizacije Crnogorski ženski lobi Aida Petrović kaže da pri tome djevojke doživljavaju sve i svašta pri čemu moraju biti sa muškarcima koji im mogu biti očevi ili čak i djedovi dok su maltretiranja redovita. 

– Imali smo slučaj da je djevojci koja je stopirala na nikšićkoj magistrali stao čovjek sa kojim je dogovorila seksualnu uslugu za 20 eura. Kasnije na putu su im se u automobilu pridružila još dva muškarca i rekli da će joj dati 50 eura ukoliko spava sa svom trojicom. Kad je pristala poveli su je u stan gdje su je silovali. Poslije toga su je pretukli i odveli u šumu nadomak Podgorice  i vezali za drvo. Kada se ujutro probudila i došla svijesti pozvala nas je i tražila da joj pomognemo. Tada nam je ispričala da su joj oduzeli i novce koje su joj ranije dali, rekla je za Dan Petrović. 

Govoreći s čime se sve djevojke koje uđu u svijet prostitucije u Crnoj Gori suočavaju dodala je da su aktivisti ove udruge imali priliku razgovarati sa djevojkama kojima su klijenti odgrizli dijelove tijela, gasili cigarete po intimnim dijelovima, polagali na stol prekrivajući ih hranom i jeli sa njih i sl. Petrović kaže kako se ne radi o ljudima koji su u društvu prepoznati kao manijaci ili psihopati, odnosno, da su to najčešće vrlo uglađene osobe koje imaju obitelji i koje plate da se mogu iživljavati nad nekim. Kaže i kako prostitutke vrlo rijetko govore o svojim klijentima tako da njihova imena i prezimena ostaju nepoznati. Prema riječima Petrović trenutno na crnogorskom primorju sigurno ima na stotine prostitutki koje se kriju pod izgovorom da rade neki drugi posao.

– Mi možda ne vidimo te djevojke ali to nije zato što ih nema već iz razloga što se dobar dio posla, u smislu zakazivanja sastanaka sa klijentima, obavlja putem telefona. Ali, ima ih na primjer pored magistrale. One stopiraju pa kada netko naiđe ponude se. Nikada ne rade taj posao same, uvijek iza njih stoji neki makro, ili kako ga one zovu gazda koji im često ugovara sastanke, nalazi klijente i naravno uzima dobar dio zarade. Nama su djevojke ispričale da od 22 do 03 sata ujutro rade kao plesčice i onda im gazda pronađe klijenta ili im netko sam priđe. Tada odlaze sa njim, a u slučaju racije imaju pripremljenu priču da su one s tim čovjek dragovoljno i policija tu ništa ne može da uradi, tvrdi Petrović.

>>'Podvodili su me svi - od političara, gospodarstvenika do prevarenih žena'

>>Talentirana rumunjska gimnastičarka postala elitna prostitutka

>>Seks, droge i oružje za porast BDP-a

Komentara 3

DJ
djurex
14:28 20.08.2014.

Vecina ovih (ne)vladinih udruga su dio problema..ja vas vidim kao onaj aparat za cigare koji stave 101 metar od skole izmedju dva znaka da je zabranjeno prodavanje cigareta mladjim od 18 ...vi ustvari ste ispricali jednu pricu ni vise ni manje tuznu i ruznu od svih ostalih slicnih slucajeva.. Nista mi novo niste rekli.. Zasto malo ne poradite na sadrzaju medija kojim se hrane ta djeca danas ? :D lijep pozdrav

DU
Deleted user
19:05 20.08.2014.

Zar zbiljam?

BO
bojnik
17:53 31.08.2014.

Pristala je i bila placena! Kako su ju onda silovali?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije