Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na reliju

Kubica bio na sedmosatnoj operaciji ruke, upitan nastavak karijere

kubica (1)
Foto: Reuters
1/5
07.02.2011.
u 09:07

Renaultov vozač formule 1 Robert Kubica izvan je životne opasnosti, no njegova je karijera upitna. Poljak je umalo poginuo kada se svojom Škodom Fabijom velikom brzinom zabio u zid za vrijeme relija u talijanskoj pokrajini Liguriji

Kubica je bio na višesatnoj operaciji, a slomljene su mu desna ruka i noga, a imao je unutarnja krvarenja. Tijekom operacije prijetila mu je i amputacija ruke. Liječnici će tek za sedam dana znati je li sedmosatna operacija ruke uspjela, a u slučaju da jest, Kubica će se oporavljati cijelu godinu.

– Kubica je došao k svijesti nakon operacije. Razgovarao je s nama i shvaća što se dogodilo. Prvo nas je upitao kako je njegov suvozač Jakub Gerber, a mi smo ga odmah obavijestili da je on prošao bez ozljeda – rekao je Giorgio Barbino, šef odjela za intenzivnu njegu u bolnici Santa Corona.

Barbino je istaknuo da se Kubica oporavlja dobro s obzirom na to kako je u prvi tren sve izgledalo, jer je Poljak izgubio mnogo krvi.

– Baš zbog toga prvi sat bio je najkritičniji – naglasio je Barbino.

Kirurg koji je predvodio liječnički tim koji je Kubicu operirao, Igor Roselo, naglasio je da će se tek za pet ili šest dana vidjeti da li se šaka poljskog vozača dobro oporavlja. 

Premda Škoda Fabia S2000 koju je vozio udovoljava vrlo strogim FIA-inim sigurnosnim propisima, Kubičina nesretna okolnost bila je u tome što je zaštitna metalna ograda  probila automobil i ušla u kokpit, presjekavši mu desnu ruku i nogu.

Izvlačenje iz smrskanog automobila trajalo je više od sata, a na teren su morali izići i vatrogasci s posebnom opremom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije